Naredne subote Žurkoteku za svu zainteresovanu djecu i roditelje

Udruženje Roditelji organizovaće u subotu, 23. decembra, u suterenu centra The Capital Plaza, humanitarnu Žurkoteku kojom će proslaviti drugi rođendan Igračkoteke i Razvojnog centra i novogodišnje praznike. Početak proslave zakazan je za 12 sati, a tokom dvosatnog programa mališani će uživati u interaktivnom zabavnom programu, učestvovati u tematskim kreativno-edukativnim radionicama i družiti se sa Djeda Mrazom.

Kao i prošle godine, kada je Udruženje prvi put organizovalo ovu proslavu, ulaznica će biti igračka ili knjiga odgovarajuća za fond biblioteke igračaka, a tokom proslave biće upriličen i humanitarni bazar na kome će posjetiocima biti ponuđeni slatki proizvodi, osvježenje i praznični ukrasi. Svi prihodi od prodaje biće upotrebljeni za nabavku igračaka za fond Igračkoteke i opreme neophodne za funkcionisanje Razvojnog centra.

Na naše veliko zadovoljstvo i ove godine imamo značajnu podršku kompanija i pojedinaca koji su uvijek spremni da pomognu rad Udruženja i podrže naše aktivnosti. Centar The Capital Plaza nam je obezbjedio prostor i pružio podršku u promociji, a na humanitarnom bazaru će se naći slatkiši koji će nam stići iz XAOS kafea, Slatkog Ateljea Julija, radionice Njam Njam by Lejla, poslastičarnice Čarolija, radionica kolača Au Naturale i Anini medenjaci. Tečno osvježenje će nam stići iz Hard Rock Café-a i od Kopa kafe. Za dvosatnu zabavu i animaciju biće zaduženi Žarko Žabac i Animatori Zabavljatori, a na proslavu stiže i Djeda Mraz”, kazala je Lepa Žunjić, iz Udruženja Roditelji.

Na humanitarnom bazaru naći će se i originalni praznični ukrasi izrađeni u Cik Cak Šnajderaju udruženja Roditelji.

Da sve što se dogodilo na Žurkoteci ostane zabilježeno na fotografijama biće zaduženi fotografi Jovana&Đorđe, koji su odlučili i ove godine da izdvoje slobodno vrijeme i pomognu Udruženju u organizaciji ovog događaja.

Biblioteka igračaka, Igračkoteka i Razvojni funkcionišu od decembra 2015. Od početka rada organizovano je čak 264 kreativno-edukativnih radionica koje je realizovalo više od 100 radioničara volontera dok je 369 porodica učlanjeno u Biblioteku igračaka koja trenutno u svom fondu ima 1550 igračaka koje su bile iznajmljene 3670 puta. U okviru Razvojnog centra, osim besplatnih radionica, organizuje se i pomoć u učenju za djecu iz socijalno ugroženih porodica. U okviru ovog programa 35 volontera pruža podršku u učenju za 66 učenika.

U okviru Igračkoteke i Razvojnog centra pokrenut je novi program Učionica družionica, u toku koje oko 20 djece od 6 do 14 godina iz najugroženijih porodica, uz pomoć volontera vježbaju gradivo iz škole, rade domaće zadatke, učestvuju u različitim kreativnim i edukativnim radionicama, igraju se i druže.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply