Naredne sedmice nova radionica kreativne elektronike

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice biće organizovana nova tematska radionica, posvećena kreativnoj elaktronici. Osim nje, najavljujemo i radionice za rani razvoj, dok će predškolci kroz igru vježbati pamćenje.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 6.novembra pripremili smo razvojne radionice pod nazivom Razigravanje, koje su namijenjene djeci jaslenog uzrasta. Za njih smo obezbijeđena dva termina, u trajanju od po 30 minuta. U 18 sati je radionica namijenjena djeci uzrasta od 1 do 2 godine, dok je termin u 19 sati rezervisan za djecu uzrasta od 2 do 3 godine.

Na ovim radionicama posebna pažnja će biti posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu.

Mališani će, kroz igru, rješavati probleme, učiti o prostornim odnosima,  shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale. Osim toga, kroz zanimljive igre, razvijaće sposobnost izvođenja elementarnih pokreta kao i onih složenijih. Zapravo, ovim aktivnostima dodiruju se i neki drugi elementi i aspekti razvoja djeteta. Djeca će imati priliku da rade u grupama, uče pravila i čekaju red.

Cilj ovih radionica je da se pruži stimulativno okruženje za odrastanje djeteta a roditelji će imati priliku da dobiju konkretne savjete i uputstva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog što boljeg razvoja. Radionicu vodi psiholog Milica Kruščić, a broj mjesta je ograničen na 7. Prisustvo jednog roditelja je obavezno.

U utorak, 7. novembra u 19 sati organizujemo novu edukativnu kreativnu radionicu pod nazivom Elektronika bez bauka, koju realizujemo u saradnji sa American Corner.

LittleBits je edukativna inovacija – kockice s elektroničkim komponentama koje se povezuju magnetima u elektroničke sklopove i tako čine zatvoreni strujni krug i omogućavaju izradu različitih uređaja. Na ovoj radionici djeca će naučiti da prepoznaju i koriste nekoliko različitih LittleBits elemenata i sastaviće svoje prve elektroničke uređaje. Djeca će imati priliku da kroz igru i eksperimentisanje uđu u svijet elektrona i uz LittleBits setove uče o osnovama elektronike. Na taj način razvijaće istraživački duh, kreativnost, strpljenje. Radionicu će voditi matematičarka, informatičarka Ana Radulović, a namijenjena je uzrastu  od 8 do 13 godina. Broj mjesta je ograničen na 12.

četvrtak, 9. novembra u 19 sati  počinje radionica Ajde da se igramo, sa našim drugarom, dječjim animatorom Žarkom Žapcem, u toku koje ćemo se posvetiti na još jedan način pamćenju.

Često kažemo da “djeca upijaju poput sunđera”. To je zato što stalno uče kako da uspostave nove veze. Ona stalno uče kako da uspostave vezu između onoga što opažaju i onoga što se u svijetu može otkriti. Djeca, kao i odrasli, nastoje da svako iskustvo povežu sa onim što već postoji, što već znaju i što im je na neki način blisko.

Radionica je namijenjena roditeljima i djeci uzrasta od 3 do 6 godina. Kako bi se postigli što kvalitetniji rezultati preporučujemo roditeljima da dođu sa jednim djetetom, a kasnije vrlo lako mogu prenijeti umijeće igranja na ostalu djecu i članove domaćinstva. Broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply