U novskom porodilištu u julu rođeno 29 beba

U porodilištu u Herceg Novom je tokom prethodnih sedam mjeseci rođeno 209 beba, a samo u julu 29, saopštila je glavna sestra Tijana Perović.

Odjeljenje ginekologije i akušerstva, koje radi u sklopu Privatne opšte bolnice Meljine, kako je navela funkcioniše bez problema.

“Od Nove godine rođeno je 209 beba, obavljeno je 199 porođaja, što znači da smo imali pet blizanačkih trudnoća. Nismo u mogućnosti da saopštimo da li je veći broj dječaka ili djevojčica jer presjek obično pravimo na kraju godine”, kazala je Perović za radio Herceg Novi.

U ovom porodilištu se porađaju žene iz Herceg Novog, Kotora i Budve, a imali su i pacijentkinje strane državljanke.

Porodilište u Meljinama radi od 8. marta 2003. godine i od prvog dana u ovoj ustanovi se od početka sprovodi baby-friendly program odnosno majka i beba nakon porođaja borave zajedno, uz podršku medicinskih sestara.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Veliki pozdrav za sve u novskom porodilistu koje je jedno,ako ne i najbolje u CG!Mozda nije najsavremenije opremljeno ali zato ima nesto najbitnije-osoblje sa srcem i dusom koji imaju divan pristup pacijentima!Vjerovali ili ne-milina otic u bolnicu i poroditi se😊👋

  2. Pozdrav za svo osoblje u divnom porodilistu gdje sam bila vec 4 puta i svaki put sve bolje i bolje.Veliki pozdrav za Dr.Bulatovica.medecinske sestre da sada ne nabrajam svakom zelim svaku srecu.💋💋💋👄👄

Leave a Reply