Od ponedjeljka velika akcija prikupljanja igračaka


Udruženje Roditelji organizovaće naredne sedmice veliku akciju prikupljanja igračaka za fond Biblioteke igračaka.

“Pozivamo roditelje da pregledaju dječje sobe i provjere da li se među igračkama vaše djece kriju neke zaboravljene, koje su prerasli ili više ne žele da se igraju sa njima. Na policama Igračkoteke ima mjesta za njih, a sigurni smo da se neće dugo zadržati na njima jer ima mnogo drugara koji redovno koriste usluge biblioteke igračaka i sa radošću pozajmljuju igračke i knjige iz fonda biblioteke”, poručuju iz udruženja Roditelji.

S obzirom da se broj porodica/članova Igračkoteke povećava, tako se povećava i potreba za bogaćenjem fonda zbog čega je Udruženje Roditelji odlučilo da naredna sedmica bude sedmica za darivanje i radovanje!

Igračke (drvene ili plastične, neoštećene) svi zainteresovani mogu donirati u prostorijama Igračkoteke i Razvojnog centra, ul. Bracana Bracanovića 74, od ponedjeljka, 5. juna do petka 9. juna u terminu od 9 do 20 sati.

Od januara 2016. od kad je otvorena Igračkoteka i Razvojni centar organizovali smo:
176 radionica za djecu uzrasta od 2 do 15 godina i roditelje;
– podršku pri učenju je dobilo 83 djece koji su imali časove sa volonterima svake sedmice;
– iznajmljeno je 2.749 igračaka;
– učlanilo se u Igračkoteku 282 porodica.

Prema procjenama Udruženja, u ovom periodu naše servise i usluge je koristilo oko 2,7 hiljade djeca.

Igračkoteka i Razvojni centar rade zahvaljujući velikom broju volotera – 107 volontera vodi radionice i održava časove (podršku pri učenju), i zahvaljujući svima njima porodice u Glavnom gradu imaju kvalitetne besplatane sadržaje.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply