Procedura za dobijanje pasoša za djecu

Pravo na biometrijski pasoš imaju crnogorski državljani, Pasoš crnogorskom državljaninu izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova. Putna isprava se izdaje sa rokom važenja od 10 godina, a licu mlađem od 4 godine života, pasoš se izdaje sa rokom važenja od dvije godine.

Za izdavanje pasoša za djecu, shodno Zakonu o putnim ispravama, potrebno je priložiti:

– zahtjev (obrazac se dobija u područnim jedinicama ili filijalama za upravne unutrašnje poslove);

– dokaz o uplati naknade za obrazac 8,00 eura;

– za lice mlađe od 18 godina zahtjev podnosi jedan roditelj, uz pisanu saglasnost drugog roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika određenog u skladu sa zakonom. kao i maloljetni državljani, odnosno djeca.

Pasoš crnogorskom državljaninu izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova. Putna isprava se izdaje sa rokom važenja od 10 godina, a licu mlađem od 4 godine života, pasoš se izdaje sa rokom važenja od dvije godine.

Više detalja pročitajte na sajtu naše Roditeljske linije

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Imam bebu od 4 mjeseca i izvadili smo pasos. Ako krenem za Skadar / Trebinje s njim, da li moram imati i saglasnost muzevu kada on nije s nama. Da li to mozemo kod Notara da sredimo, koliko nas kosta ?

  2. Pasoš za malo dete ističe krajem avgusta. To nije prepreka da se u junu i prvoj polovini jula uđe i boravi u šengenskom prostoru? Nema neko pravilo da pasoš mora da bude važeći najmanje još 3 mesec ili slično?

  3. Ja sam kcerkici od 5 godina produzila pasos prije 15ak dana i kostao me 15e. Valentina Valentina Stanišić Nema potrebe da se ovjerava ako drugi roditelj podje u MUP i na info pult potpise saglasnost uz prethodno podnijet zahtjev.

Leave a Reply