Nekoliko stotina trudnica i porodilja posjetio info dan Stiže nam beba

dsc_0210

U subotu, 01. oktobra, u centru The Capital Plaza udruženje Roditelji organizovalo je treći info dan o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, pod nazivom Stiže nam beba.

Uz podršku centra The Capital Plaza, agencije Yellow Event i Doma zdravlja Podgorica i ove godine organizacijom ove manifestacije Udruženje je obilježilo Nacionalnu nedjelju promocije dojenja. Info dan se održao i u sedmici koja kao četvrdeseta u godini simbolizuje puni termin trudnoće.

Zadovoljstvo nam je što je nekoliko stotina trudnica, porodilja, ali i tata i ostalih članova porodice posjetio Info dan Stiže nam beba i tako iskoristio priliku da na jednom mjestu dobije veliki broj važnih i korisnih informacija koje su im potrebne u toku trudnoće i nakon nje, ali i da porazgovaraju sa stručnim licima. Raduje nas što posjetioci nisu krili zadovoljstvo zbog kvalitetnih predavanja i prezentacija, ali i odlične ponude učesnika i pratećih sadržaja. Tokom cijelog dana posjeta je bila odlična, a nije mali broj i onih koji su ispratili sve sadržaje info dana, što nas posebno raduje“, istakla je Maja Raičević, koordinatorka programa Majka i beba u udruženju Roditelji.

14543382_10208635519619378_1973150501_n

U okviru zvaničnog programa Info dana predavanja i prezentacije su održali: Olivera Miljanović, subspecijalista medicinske i kliničke genetike, Dajana Zlatičanin, medicinska sestra iz  Savjetovališta za trudnice Doma zdravlja Podgorica, Jelena Jovanović, nutricionistkinja, Predrag Jovović, ginekolog, Ivana Mihajlović iz Unije slobodnih sindikata,  Milica Kadović, pravnica udruženja Roditelji, Itana Kovačević, psihološkinja, Sanela Rastoder, patronažna sestra, Igor Jokanović iz Crvenog krsta, Vjera Janković, pedijatrica iz privatne pedijatrijske ordinacije Doktorica Mica, Milkica Banašević, IAIM instruktorka za masažu za bebe, Hajdana Mugoša, fitnes instruktorka iz studija Haydana’s, Maria Noc Martini, stomatološkinja iz privatne stomatološke ordinacije Family dent, Biljana Knežević i Petra Bošković, specijalistkinje primijenjene fizioterapije iz Udruženja Fizioterapeuta Crne Gore, Alma Kalač, anesteziološkinja iz Kliničkog centra Crne Gore, Lejla Abdić Đoković, članica udruženja Roditelji, Milena Đekić, babica iz porodilišta privatne medicinske ustanove Codra, kao i osoblje Kidslanda.

dsc_0664
dsc_0814

Učesnici događaja su pripremili brojne poklone i povoljnosti za kupovinu za roditelje koji su prisustvovali predavanjima i prezentacijama. Glavna nagrada, koja je dodijeljena na kraju programa Info dana, je i ove godine bio besplatan porođaj u bolnici Codra, koju je poklonila ova privatna zdravstvena ustanova trudnici Darki Matović.

dsc_0651

Akušerske sestre Doma zdravlja Podgorica bile su tokom trajanja programa na raspolaganju svim trudnicama i mamama koje su željele da izmjere nivo šećera u krvi i krvni pritisak u mini ordinaciji Doma zdravlja Podgorica. Tokom cijelog dana posjetiocima su bili dostupni i članovi Udruženja fizioterapeuta Crne Gore koji su pregledali djecu i dijelili savjete o pravilnom držanju tijela, a i okviru njihove kampanje I projekta Ispravi se i vježbaj! Pedijatrijska ordinacija “oktorica Mica Podgorica je takođe u prostoru imala otvorenu mini-ordinaciju gdje su roditelji mogli da dobiju savjet u vezi sa zdravljem i rastom i razvojem djeteta, a djeca da se upoznaju sa dvije vrste zmija koje je predstavilo Crnogorsako društvo ekologa.

dsc_0789

 

dsc_0841

dsc_0837

Tokom info dana u atrijumu centra The Capital Plaza svim zainteresovanim trudnicama i porodiljama na raspolaganju su bile i vršnjačke savjetnice za dojenje koje su, osim promocije SOS linije, dijelile informativni materijal i pružale savjete i informacije o pripremi za dojenje i olakšavanju perioda uspostavljanja laktacije.

dsc_0733

U okviru programa info dana organizovano je i besplatno video predavanje „Rastimo pametno“, dr Ranka Rajovića, autora NTC programa učenja.  Predavanje je održano u galerijskom prostoru centra The Capital Plaza, a uz podršku Telemach-a i Congress Travel-a.

dsc_0119

14572080_10154737423539574_1632398919_o

Mališani koji sa svojim roditeljima došli na info dan Stiže nam beba uživali su u zabavnim edukativnim sadržajima koje su organizovale privatne predškolske ustanove Pinokio Artić, Čarli Čaplin i Kockica, u prizemlju The Capital Plaza centra, ali i u radionici animatora Žarka Žabca.

dsc_0777

Na info danu su učestvovali: Dom zdravlja Podgorica, privatna medicinska ustanova Codra, Kids Land, Sofa bed, Bio Save, Salveo, Toy land, Bar Kod, Glosarij/Tea medica, Netpharm, Apoteka Lijek/Farmegra, Addiko banka, Revita, Aida Dizdarević Photography, Maja M Photography i agencija za dekoraciju Bel Momento, a organizaciju je podržao i Hard Rock Cafe.

dsc_0724dsc_0735

dsc_0871

 

Leave a Reply