Radionice u Razvojnom centru od 16. do 22. maja

Nove radionice u okviru tri tematske cjeline koje su obuhvaćene aktivnostima Razvojnog centra udruženja Roditelji biće ove sedmice održane u utorak, srijedu i subotu, a namijenjene su djeci i roditeljima zajedno, kao i mamama koje doje ili će dojiti svoju djecu.

Razvojni centar se zajedno sa Bibliotekom igračaka nalazi u ulici “Bracana Bracanovića” 74/a u Podgorici.

Za učestvovanje u besplatnim radionicama potrebno je prijaviti djecu i to na email adresu [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Fabecook stranice Igračkoteka i Razvojni centar zbog ograničenog broja mjesta.

UčimoKrozIgru

Za utorak 17. maj, od 18 sati planirana je radionica posvećena ranom razvoju Učimo kroz igru.Ovo je još jedna u nizu radionica namijenjena djeci predškolskog uzrasta (3-6 godina) u kojoj djeca kroz igru i zabavu vježbaju memoriju, finu motoriku, ali i uče boje, oblike, brojeve…
Djeca će na radionici raditi u grupama i na neposredan način učiti o socijalnim vještinama. Radionicu vodi psiholog Miloš Bulatović, a broj mjesta je ograničen na 15. Prisustvo i aktivno učešće roditelja je obavezno.

KutakZaDojenje

Savjetnice za dojenje udruženja Roditelji majke često pitaju da li treba da isključivo doje do navršenih šest mjeseci, kako kažu preporuke SZO i UNICEF-a, i zbunjene su čestim savjetima da djetetu već u prvim mjesecima dodaju vodu, čajeve, vještačke formule, uz pojašnjenja da njihovom mlijeku nešto. Istraživanja, između ostalog, pokazuju da su djeca koja su hranjena samo majčinim mlijekom imala u probavnom sistemu više zdravih bakterija koje su omogućavale sigurniji prelazak na čvrstu hranu, dok bebe koje nisu bile dojene su nešto teže prihvatale čvrstu hranu i kod njih su bile veće šanse za bol u želucu i pojavu grčeva. O ovoj temi mame i buduće mame razgovaraće sa savjetnicama, u srijedu, 18. maja od 19 sati u Kutku za podršku dojenju, i dobiti savjet u vezi sa ovom temom ali i mnogim drugim koje se tiču dojenja. Osim mama na radionice su pozvani njihovi partneri i bebe.

PrirodoEvoNas

U subotu 21. maja, u 10 sati biće održana radionica Prirodo, evo nas. Ići će u Bašta Ekologika – Mareza, gdje će djecu i roditelje dočekati Odred Izviđača Njegoš. Djeca će se upoznati sa izviđačkim igrama i vještinama, radom u bašti i kako se podiže šator. Takođe, izviđači će pripremiti par iznenađenja za djecu i roditelje. Radionicu vodi starješina odreda Milan Poka Mijajlović. Djecu je potrebno odvesti na mjesto održavanja radionice I prisustvovati sa njima, a broj učesnika je ograničen na 20.

Leave a Reply