Ne bacajte poklopce od vlažnih maramica – od njih možete napraviti pametnu igračku

poklopci

Bez obzira za što se koriste vlažne maramice sastavni su dio svake porodice s malim djetetom –  redovno se kupuju, prazna ambalaža redovno baca, a zaista bi se mogla iskoristiti na ovaj fenomenalan način.

Jedna mama iz Zagreba se dosjetila kako od poklopaca s vlažnih marimaca da napravi odličnu razvojnu igračku.
“Još mi je prije sinula ova ideja, ali sam po malo skupljala čepove koje sam jednostavno skinula s ambalaže i nalijepila ih s malo vrućeg ljepila na običnu plastičnu podlogu.  Oni služe da dijete razvija svoju motoriku otvaranjem i zatvaranjem poklopaca. Oni su namjerno različito okrenuti s namjerom da dijete samo shvati kako se, s koje strane otvaraju. Da ne bi sve ostalo samo na otvaranju i zatvaranju, iako to djeca inače jako vole, igračku sam obogatila sličicama životinja koje sam isprintala i zalijepila u kućice. Maca nam je trenutno najdraža”, naglasila je mama Marina i dodala da se nakon početkog otvaranja i zatvaranja njena mala Dorina jako zainteresovala za sličice pa tako uče nove oblike, prepoznaje životinjice.
poklopci2
Ideja se inače može primijeniti i za nešto stariju djecu pa se tako unutar poklopaca može napraviti memori ili zalijepiti slova da dijete kroz igru uči slova i abecedu.
“Ovakvi su poklopci čvrsti i stvarno zahvalni za ovakvu vrstu razvojne ploče, ali se mogu se zalijepiti i poklopci različitih veličina i oblika. Na primjer oni od mlijeka jer su manji pa će djetetu trebati precizniji hvat da ih otvori”, pojašnjava mama Marina.
Sve u svemu – ovo je jedna zaista kreativna ideja za odličnu i još besplatnu razvojnu igračku. A poklopce, vjerujemo, zaista imate priliku da skupe. Pogotovo sada kada klinci borave napolju i rukice su im konstantno prljave od igre.
Izvor: Index.hr
Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply