Napravite leteće balone i pretvorite plafon u šareno nebo

Plafon dječje sobe na jednostavan način i kroz igru možete pretvoriti u pravo šareno nebo prepuno letećih balona. Ovo je jedan od načina kako zajedno s djecom možete napraviti šarene leteće balone, a osim završnog efekta, izrada će ih dugo i zabaviti. Ujedno, vježbaće i sjeckanje s makazama, finu motoriku ali i razvijati koncentraciju.

Potrebni materijali :

  • Papir u boji (kolaž ili deblji) – za svaki balon po 5 papira A4;
  • Rolna toaletnog papira;
  • Makaze;
  • Ljepilo;
  • Kanap.

Izrežite pet balona od različitih boja, pokušajte da budu iste veličine. Preklopite ih na pola i sa svake spoljne strane stavite ljepilo pa ih priljepite na drugi papir.

baloni
Izrežite komadić toalet  papira i i zalijepite dno korpe. Na korpu s unutrašnje strane zalijepite i kanap kojim ćete potom povezati balon s korpom.

baloni2
Povežite korpu s balonom, a kanap stavite i na vrh balona i privežite/lijepite na plafon. Kolaž papirom, zbog što boljeg utiska možete ukrasiti i korpu. Predlažemo ove šarene, jednostavne kružiće, ali možete raditi šta želite.

baloni3

Konačni rezultat je veseli šareni balon koji će uljepšati sobu vašeg djeteta. Nedostaje li vam ideja kako s djetetom kvalitetno provesti vrijeme, bacite se na posao!

Izvor: Dječja posla

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply