Predlozi novogodišnjih i božićnih porodičnih filmova

filmovi
Dosta vam je “Sam u kući 1,2,3,4,5”, a želite sa svojom porodicom da uživate u zabavnim novogodišnjim filmovima umotani u veliko zajedničko ćebe? Zar se moramo bazirati na stotinu puta ogledani TV program? Evo prilike za tople praznične dogodovštine Muppetovaca, Charlie Browna, Mickeya i Minnie i mnogih drugih filmskih i animiranih junaka.
A to ne moraju da budu samo noviteti. Podsjetite se  i nekih starih naslova u kojima smo u nekim davno zaboravljenim vremenima uživali, ali nas već godinama nisu podsjetili na njih.
1. Arthur Christmas 
Previše smo već vidjeli priča o Djedu Mrazu i Baki Mrazici, pa sada konačno možemo zaviriti u život njihovog sina Arthura. Riječ je o animiranoj priči sina koji pomaže svom tati na najstresniji dan u godini.

2. Polar Express
Ako vjerujete – možete sve. Baš kao i mali dječak koji se zaputi na daleki Sjeverni pol u epskoj priči Polar Expressa.

3. The Muppet Christmas Carol

Možete li, odnosno, želite li uopšte odoljeti neodoljivim Muppetima u klasičnom Charles Dickens ostvarenju i uopšte jednom od najiščekivanijih Muppet ostvarenja? Vjerujemo da ne. Uživajte onda.
4. The Original Christmas Classic

Zabava za cijelu porodicus najboljim božićnim likovima u fenomenalnom retro stilu! Dosta vam je superiorne digitalizacije – onda ćete sigurno postati fan ovih klasičnih old school likova.

5. Merry Christmas Olivia
Ako vas zanima kako je to kada se Božić slavi na ljeto, a zabavu organizuje preslatka svinjica Olivia? Pa, ono, smiješno i s nekoliko malih, sitnih preprekica.

6. Miracle On the 34 Street
Ovaj je čaroban film snimljen po uzoru na istoimeni holivudski klasik iz 1947. godine, a govori o malenoj šestogodišnjoj djevojčici koja je prestala vjerovati. Sve dok jednog prazničnog dana nije opet – povjerovala.
7. Elf 

Kombinacija Willa Farella i Elfa koji nije patuljak, ali je patuljak. Ili nije, odnosno radije pogledajte sami.

8. Mickey’s Magical Christmas: Snowed In at the House of Mouse
Zamislite veselog Mickey Mousea pomnoženog s čak 35 drugih Disneyevih likova i svi zajedno propagiraju toplu čaroliju Božića.
9. Curious George A Very Monkey Christmas

Kakve veze imaju majmuni s Božićem? Imaju ako je riječ o majmunastoj priči i potrazi za savršenim poklonom onome koji ima baš sve.
 

10. Fred Claus
Ako vam se ne da gledati priča o Djeda Mrazovom sinu Arthuru, ili ste je već pogledali, onda svakako pogledajte na zabavan porodični filmić o njegovom ne baš zlatnom bratu Fredu. Božićna ne baš super topla priča za sve one kojima je dosadila sva ona klasična božićna čarolija.

11. A Charlie Brown Christmas 
Tek što smo svjedočili premijeri The Peanut filma s Charlie Brownom, Snoopyjem i ekipom, a već nam u domove stiže ova super božićna ekranizacija.

12. The Dog Who Saved Christmas

 

Ljubitelji pasa i psećih filmova ovo je pravi hit za vas! A svi vi kojima još nije dosta Kevina i njegovih Sam u kući priča, znajte da je upravo ovaj pseći film najsličniji priči Kevinu i smotanim robijašima. Naslov sam kaže ko je uspio riješiti stvar.

13. A Christmas Story 

Vjerujemo da ne postoji čovjek ko u jednom periodu svog života nije uživao u ovoj priči. Srećom pa  u njoj sada mogu uživati i vaši klinci.
14. It’s a Wonderful Life 

Još jedan retro uradak za sve klasičare. Kaže se da nikada niste premladi da bi pogledali ovaj stari film jer priča o stvarima koje živote znače iste su koju god generaciju pogledamo.

Izvor: Index.hr
SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply