Polovina dječjih igrališta u Glavnom gradu u funkciji

igraliste

Na teritoriji Podgorice postoji 41 dječje igralište, od kojih je u funkciji 26, a na šest nedostaje određeni broj sprava, podaci su gradskog Zelenila.

Zelenilo vodi računa o održavanju dječjih igrališta i provjerava njihovu sigurnost, odnosno ispravnost mobilijara. Nijedno dječje igralište nema čuvara i za bezbjednost mališana odgovorni su isključivo roditelji.

Iz Zelenila su kazali MNE magazinu da dopuna polomljenog mobilijara zavisi od budžetom opredijeljenih sredstava za te namjene.

“Ukoliko su potrebne neke sitnije popravke, odgovorna služba za mobilijar u gradu, u najkraćem vremenskom periodu interveniše i uklanja polomljenje sprave koje predstavljaju opasnost. Ako se pojedini dijelovi mobilijara moraju zamijeniti, s obzirom na to da je dječiji mobilijar najvećim dijelom uvezen iz susjednih zemalja, postupak nabavke zahtijeva duži vremenski period isporuke”, pojasnili su iz Zelenila.

Dječja igrališta u glavnom gradu nemaju čuvarsku službu jer to nije predviđeno Aktom o sistematizaciji radnih mjesta u Društvu i iziskivalo bi značajna finansijska sredstva (smjenski rad 24h), kazali iz Zelenila.

Od nasrtaja huligana zaštićena su dva dječija parka, na Kruševcu i Kraljevom parku zahvaljujući tome što su opasana ogradom i što se kapije zaključavaju u 23 sata.

Glavni grad godišnje za popravku igrališta i parkova izdvaja oko 30 hiljada eura.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply