Roditelji u velikom broju prisustvovali info danu o trudnoći i dojenju

stizenambebad
Veliki broj roditelja, posebno trudnica i njihovih partnera posjetio je u subotu info dan o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, pod nazivom Stiže nam beba koje je udruženje Roditelji organizovalo u podgoričkom šoping molu Delta City.

Info dan je i ovog puta organizovan uz podršku Doma zdravlja Podgorica i šoping mola Delta City, a u toku Nacionalne nedjelje promocije dojenja i u sedmici koja kao četvrdeseta u godini simbolizuje puni termin trudnoće.

Događaj je otvoren pjesmom Roditelji, koju je izvela Ivana Popović, a čiji je tekst napisala Sanja Perić i posvetila ga udruženju Roditelji.

Nakon toga su mame i tate i članovi njihovih porodica prisustvovali velikom broju predavanja i prezentacija. O pripremama za roditeljstvo i očinstvo govorili su direktor Doma zdravlja Podgorica i pedijatar, Nebojša Kavarić i tata Petar Rovčanin.

Psihofizička priprema za trudnoću i porođaj bila je tema predavanja ginekološkinje Doma zdravlja Željke Stevović i Dejane Zlatičanin, sestre Škole za trudnice, Dom zdravlja Podgorica.

U toku prezentacije Prvi dani sa bebom (kupanje, povijanje, njega kože Kosili) patronažna sestra Doma zdravlja Sanela Rastoder pokazala je i pojasnila roditeljima na koji način da njeguju bebu u prvim danima života, a nakon izlaska iz porodlišta.

 O oporavku nakon porođaja i zdravstvenoj zaštiti majke govorila je ginekolog Doma zdravlja Zdenka Koturović , a o Dojenju, Ishrani i zdravlju bebe u prvoj godini pedijatar Doma zdravlja Kotor Vesna Maćić.

Alergolog Seida Zejnilović govorila je o Alergijama kod beba i djece, a o motoričkom razvoju bebe fizioterapeutkinja Ana Perović iz Udruženja fizioterapeuta.

Roditelji su imali priliku da čuju i predavanja i prezentacije o matičnim ćelijama, njezi majke, prvoj kupovini za bebu, a prisustvovali su i promociji knjige Kako raste mama autorke Tatjane Kuljače.

Vršnjačke savjetnice za dojenje udruženja Roditelji su promovisale SOS liniju u svom kutku tokom cijelog dana trudnicama, i mamama i članovima njihove porodice dijelile su informativni materijal i pružale savjete i informacije o pripremi za dojenje i olakšavanju perioda uspostavljanja laktacije.

Učesnici događaja su podijelili brojne poklone i povoljnosti za kupovinu, poput hranilice za bebe koju je obezbijedio Baby Shop, torbu za porodilište i poklon paketi Kids Landa za mame porodilje/dojilje i za bebu. Torbu za porodilište je poklonio i Meditas. Na kraju događaja, uručen je i poklon porođaj u privatnoj zdravstvenoj ustanovi Codra budućoj mami Mariji Savović, koja je trenutno u šestom mjesecu trudnoće.

Mame i tate i njihova djeca su se od 10 do 22 časa fotografisali u Kutku fotografkinje Aide Dizdarević koja se specijalizovala za porodičnu i fotografiju novorođenčadi. Imale su priliku da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje porodičnu foto sesiju kao poklon.

Akušerske sestre Doma zdravlja Podgorica cijelog dana su trudnicama mjerile nivo šećera u krvi i krvni pritisak u mini ordinaciji Doma zdravlja Podgorica.

Učesnici info dana su bili i Kids Land, Bio Save, Cryo-Save, Kosili, Frutek, Hypo Alpe Adria banka, Kuća hemije, Sanosan, In pharm, Meditas, Osmi red, Uniqa i Experience osiguranje.

Info dan Stiže nam beba prvi put je organizovan prošle godine u oktobru i naišao je na odličan prijem budućih roditelja.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE

Leave a Reply