Dinosaurusi stigli u Budvu, na poklon ulaznice

dinosurusi

U Budvi je u nedjelju veče svečano otvorena jedna od najspektakularnijih izložbi na svijetu o dinosaurusima Dinosaurusi: Džinovi Patagonije koja je od ponedjeljka dostupna svim zainteresovanim posjetiocima. U halama Sajma u Budvi na površini od 1200 kvadratnih metara, između ostalog su izložene replike skeleta 25 vrsta dinosaurusa u prirodnoj veličini, u specijalno pripremljenim izložbenim uslovima.

Uz eksponate koji predstavljaju autorizovane replike fosila skeleta dinosaurusa koji su pronađeni na prostorima Patagonije (Južna Amerika, Argentina) u prirodnoj veličini, mogu se pogledati brojni filmovi i video materijali o životu dinosaurusa uz upotrebu najsavremenijih tehnologija (hologrami i 3D prikazi).

Posebno interesantan dio izložbe koja će trajati do kraja avgusta, je postavka fosila koji su pronađeni na teritoriji Crne Gore, a koji odnose se na period kada su na Zemlji živjeli dinosaurusi (mezozoik). Na sajmu i prostoru gdje se održava izložba biće organizovane radionice za djecu, kao i predavanja paleontologa i drugih eksperata iz ove oblasti.

Povodom Dana djece i Dana roditelja nevladina organizacija Div iz Podgorice, koja je organizator izložbe će pokloniti ulaznice za četiri člana jedne porodice. Da biste učestvovali i dobili poklon, potrebno je da nam pošaljete mail na adresu [email protected] i odgovorite replike skeleta koliko vrsta dinosaurusa su izložene u prirodnoj veličini na izložbi. Vlasnik email poruke, pod uslovom da su registrovani posjetilac ili posjetiteljka, čiji mail prvi bude stigao od momenta ove objave, sa tačnim odgovorom dobiće ulaznice.

Ako nijeste registrovani korisnik/ca portala proceduru za registraciju možete pronaći ovdje. Napomena: Molimo vas da nam šaljete mailove sa adrese sa kojom ste se registrovali na portalu ili ako koristite neku drugu da nam naglasite u tijelu maila adresu sa kojom ste se registrovali kako bismo vas pronašli među registrovanim posjetiocima.

Izložba sadrži:

–   25 replika skeleta;
–   9 realnih rekonstrukcija;
–   12 interaktivnih edukativnih stanica;
–   15 velikih ilustracija;
–   3d ilustracije;
–   displeji na dodir za slabovide;
–   edukativne filmove (University of Comahue);
–   25 eksplanatornih panela;
–   4 kompjuterske stanice na kojima su sve informacije o izložbi kao i ” d i n o g a m e s” i ” d i n o q u e s t “.

Osim izložbenog sadržaja, u dijelu specijalno namijenjenom djeci biće obezbijeđen prijatan kutak za igru, slaganje pazli, crtanje, interaktivne kompjuterske stanice sa video igricama i dino kvizom, zatim veliki box ispunjen pijeskom u kojem će djeca tražiti „ostatke dinosaurusa“, igra „slijedi tragove dinosaurusa“, dok će za to vrijeme roditelji moći da uz osveženje u dino baru odgledaju edukativne filmove na video displejima.

Posebno iznenađenje za posjetioce tokom trajanja izložbe biće nagrade koje će se izvlačiti svake sedmice, kao što su izleti u Skadar i Tiranu, posjeta Nacionalnom parku Lovćen i Avanturističkom parku na Lovćenu, knjige

Cijena ulaznice i za odrasle i za djecu iznose 5 eura. Za sve organizovane posjete učenika i djece iz vrtića tokom juna karte će biti sa 20% popusta i njihova cijena će biti 4 eura. Pripremljeni su i specijalni popusti za porodične posjete i iznenađenje za najmlađe posjetioce – sva djeca mlađa od 5 godina koja dođu na izložbu sa roditeljima moći će da posjete izložbu besplatno.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply