Sve majke su posebne ali je ovih 10 potpuno jedinstveno

Među svim majkama ovog svijeta, ovih 10 je uspjelo da se izdvoji. Sa pravim razlogom. Njihova osobenost nije mogla da bude neprimijećena.

lina

Lina Medina iz Perua ima poziciju najmlađe majke drži  1939. godine. U svijet majčinstva ušla je sa pet godina, sedam mjeseci i 21 danom. Rodila je dječaka.

tomas

Tomas Biti je rođen kao žena, kasnije je riješio da promijeni pol, ali je sačuvao ženske reproduktivne organe. Uz pomoć donatora spreme rodio je troje djece i izazvao polemike širom svijeta. Za njene je njegova odluka bila human čin, za neke potpuno neprimjerena.

stejsi

Stejli Herald je najniža mama na svijetu. Sa svojim 73 centimetra visine rizikovala je život zbog trudnoće. Danas je mama troje djece.

elizabet

Elizabet Batl je uspjela da napravi najveću razliku između dva porođaja, 1956. rodila je prvo dijete, drugo, u 60. godini života, na svijet je donijela poslije 41 godine.

radyo
Radžo Devi Lohejn je probila sve starosne granice kad je riječ o majčinstvu, u 70. godini je, poslije četiri decenije pokušavanja da dobije dijete, rodila dječaka. Dojiće ga do njegove treće godine.

mehadžbi
Majadžbi Šeikh je rodila nasitniju bebu na svijetu, u 25. nedjelji trudnoće. Sa 243 grama težine i 25 centimetara visine beba je bila pravi junak u bolnici.

carol
Kerol Horlak je najpoznatija surogat majka koja je  za 13 godina rodila 12 beba, planira da pomogne još jednom paru jer joj to pričinjava veliko zadovoljstvo.

zenafeodora

Supruga Feodora Vasiljeva, ruskog seljaka koji je živio u 18. vijeku,  rodila je 69 djece Ruskinja je 16 puta rodila blizance, sedam puta trojke i četiri puta četvorke. Prema nekim izvorima, ova nevjerovatna majka se zvala Valentina.

omkari

Omkari Panwa je imala dvije ćerke, a onda se u 70. se podvrgla vantjelesnoj oplodnji kako bi dobila sina. Dobila je bliznace, dvojicu dječaka.

nadija
Nadija Selemen je prije šest godina rodila osmorke, vanteljesnom oplodnjom. Njena trudnoća i rođenja beba bilo je ispraćeno sa velikom pažnjom.

Izvor: Blic

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply