Neke od pasmina koje su idealne za porodicu

Želite li pored sebe i djece uvijek da imate vjernog saputnika i velikog prijatelja koji će vam pokloniti bezuslovu ljubav, vrijeme je da nabavite psa. Prije nego se odlučite na ovaj vrlo veliki potez dobro razmislite koja bi pasmina najbolje odgovarala vašim karakterima i vašem načinu života.

Ako tražite psa stabilnog karaktera i vesele naravi koji obožava sve ljude i djecu odaberite neku od ovih 10 najsrdačnijih pasmina na svijetu

beagleBeagle
Iako je riječ o lovačkom psu koji zahtijeva istrčavanje Beagle je pas s kojim ćete se opustiti . Ova pasmina ima kratku dlaku jednostavnu za održavanje, ali i čvrst karakter pun nježnosti koju će rado podijeliti sa svim članovima porodice.

bichonBišon

Ovaj minijaturni pas idealan za stan biće vaš vjeran pratilac gdje god krenuli. Osim što se ne linja i nema gotovo nikakvih mirisa bišon je pravi pozitivac i veseljak koji obožava ljude i djecu. Njegova snažna energija je zarazna.

buldogEngleski buldog
Iako ima vrlo opasan izraz lica ispod brojnih nabora i opasnog pogleda se krije blagi emotivac koji obožava ljude. Ova pasmina je vrlo strpljiva i ne zahtijeva istrčavanje, a prema djeci je vrlo strpljiv i smiren. Želite li da vas pas s vama mirno gleda televiziju ili sjedi pored vas dok mirno ispijate kafu bulldog je pasmina za vas.

spanijelCavalier King Charles španijel
Osim mekane dlake, znatiželjnog pogleda i neodoljivog izraza lica ova pasmina ima nevjerovatnu ljubav prema ljudima, kako prema vlasnicima tako i prema strancima. Vole se maziti i obožavaju ljudski dodir, a ako volite igru u prirodi uz ovog veselog ljepotana dobro ćete se zabaviti.

skotskiovcarŠkotski ovčar
Ova pasmina zauvijek će ostati zapamćena po srcedrapajućem filmu Lassie. Baš kao i u filmu, škotski ovčar se može pohvaliti hrabrošću, odanošću, inteligencijom i velikom ljubavlju prema ljudima. Uz ovog čupavog ljepotana vi, vaši ukućani i prijatelji uvijek će se osjećati voljeno.

labradorZlatni i labrador retriver
Ove pasmine poznate su po velikoj ljubavi i beskrajnom strpljenju. Osim što su strpljivi i blagi retriveri obožavaju igru i vrlo su zabavni. S druge strane, kada želite svoj mir ovi ljepotani će se vrlo lako prilagoditi vašim potrebama. Obožavaju ljude i vrlo su pažljivi prema djeci.

mopsMops
Ovaj simpatičan pas voli pažnju i biće vaš uvijek vjeran pratilac. Obožavaju se igrati i pravi su veseljaci, a u stanu su vrlo mirni. Vole sve ljude i uživaju u dječjoj pažnji. Mops se jako veže za ljude i budite sigurni da ćete pored sebe imati pravog prijatelja. Iako su ovi psi vrlo staloženi, riječ je o pasmini koja je poprilično glasna, ali nije riječ o lavežu već o vrlo glasnom hrkanju.

maltezerMaltezer
Bijele loptice, duge dlake koja ne otpada savršen su izbor  za stan. Maltezeri su ipak puno više od psa za krilo. Ovi veseljaci prepuni su pozitivne energije koju rado prenose na svoje vlasnike. Vole biti u centru pažnje, uvijek su spremni za igru i vrlo brzo uče trikove. Strpljivi su i odani, ali i svojeglavi.

seterIrski seter
Prekrasna pasmina duge, crvene dlake i neodoljivog pogleda osvojiće vas na prvu. Iako je riječ o velikoj pasmini ovi nježni divovi savršen su odabir za porodičnog psa. Vole se igrati i biti aktivni i savršeni su za ljude koji slobodno vrijeme provode u dugim šetnjama prirodom. Obožavaju ljude i pažljivi su prema djeci.

francuskibludogFrancuski buldog
Riječ je o minijaturnoj verziji engleskog buldoga koja, baš kao i njihovi rođaci, ima prekrasan karakter. Ovaj simpatičan pas voli pažnju i biće vaš vjeran pratilac i prijatelj. Obožavaju se igrati i pravi su veseljaci. Iako su manjeg rasta mogu biti dosta grubi pa treba biti oprezan ako imate djecu jer njihovo veselje može biti poprilično šlampav i grubo.

Izvor: Zadovoljna.hr

Comments

Leave a Reply