Deset čestih neistina upućenih trudnicama

trudnica5Od momenta od kada objavite da ste trudni dok se beba ne rodi, vaši prijatelji, porodica pa čak i stranci će vas bombardovati infomacijama. Svi će željeti da podijele svoje iskustvo sa vama. A vi ćete polako shvatati i razdvajati činjenice od fikcije.

Tako će vam postati jasno da neke stvari jednostavno ipak nijesu istina, a neke od njih napisala je majka Lisa Olynk, u blogu za Babycenter :

  1. Majka treba da spava kada i njena beba: Jedina osoba koja može da spava kada i beba, jer vaš suprug. Ali ako ništa drugo, barem možemo da sanjamo.
  2. Nakon rođenja bebe nikad se više nečeš naspavati: To je smiješno. Trebaće vami više sna kako bi preživjeli duge periode nespavanja ali će se i to jednog dana završtiti. I beba će nakon nekog perioda početi da spava po cijelu noć.
  3. Nakupljeni kilogrami u toku trudnoće će se praktično “istopiti”: To bi bilo divno ali nije tako. Za to treba vremena i vježbanja. Osim ako nijeste odlučili da se podvrgnete operacijama estetske hirurgije.
  4. Radi Kegelove vježbe i sve će biti u redu “tamo dolje”: Pripremite se, trebalo bi da u potpunosti razumijete rizike prije nego se vratite svojoj uobičajenoj rutini. Mnogo žena još izbjegava sex čak i godinu poslije porođaja, bez obzira koliko su bile posvećene ovim vježbama.
  5. Puter od kakaoa čini čuda tvojoj koži: Možete se mazati koliko hoćete ali nema tog preparata koji vam može ukloniti strije. Prihvatite ih, vaše su.
  6. Jedite za dvoje u trudnoći: Zažalićete ako se ovog budete pridržavali. Možda ne danas ili sjutra, ali će vam jednog dana postati jasno da ste trebali da ostavite taj milkšejk i samo produžite.
  7. Dojenje je lako: Da je lako, savjetnice za dojenje ne bi imale posla. Vjerovatnije je da ćete imati problema, ali to je normalno. Zbunjenost i frustracije ponekad mogu vam izgledati prirodnije nego dojenje.
  8. Dojenje ne boli: Veliki broj žena će vam reći da su se ponajmaje osjećale prijatno dok ste im kliještima pritiskali bradavice. Samo u početku!
  9. Više nikada nećete uraditi neke stvari: Ako više nikada ne odete na ples ili budete provodili vrijeme u kupatilu sa otvorenim vratima, ne krivite bebu. Sigurna sam da vam vaše dijete nikada nije tražilo da se odreknete zdrave zabave zbog njih.
  10. Biće bolje: Biće drugačije. Početak jutra odmah nakon buđenja uz slaganje slagalica nije baš moje viđenje napredovanja u životu ali ako se počnete privikavati manje će izgledati strašno.

    Izvor: http://blogs.babycenter.com

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply