Prokuvavati vodu sa Mareze, ostala vodoizvorišta stabilno

prokuvavanjeU vodi sa izvorišta Mareza registrovane su povećane vrijednosti mutnoće zbog čega iz Vodovoda Glavnog grada apeluju na potrošače  da je prije upotrebe prokuvaju.

“Posljednje urađene fizičko hemijske analize vode sa izvorišta Mareza pokazuju ispravnost svih parametara, osim registrovane blago povećane mutnoće”, navodi se u saopštenju i dodaje da se voda takođe i hloriše čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost.

Obilne padavine na području Podgorice, izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza, a analize rađene prethodnih dana sa svih izvorišta pokazuju fizičko-hemijsku ispravnost u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode.

Zbog takvih vremeskih prilika, Vodovod i kanalizacija u svojoj labaratoriji kontroliše ispravnost vode za piće na mreži i svim izvorištima iz sata u sat.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju se potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada,dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo,Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je, kako tvrde u Vododvodu, stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće.

Izvor: MINA

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply