U nikšićkom vrtiću dvogodišnjak zadobio podlive na licu

dragan kovacevicRoditelji Željko i Milica Kruščić podnijeće krivičnu prijavu protiv javne predškolske ustanove „Dragan Kovačević” iz Nikšića zbog sumnje da su njihovom dvogodišnjem sinu tokom boravka u tom vrtiću nanesene povrede od kojih su se na licu stvorili podlivi.

Oni traže da se utvrdi i odgovornost vaspitača u vaspitnoj jedinici Proljeće u prigradskom naselju Ćemenca, jer osnovano sumnjaju da su povrede koje je zadobilo njihovo dijete nanesene šakom, objavio je Dan.

Stric oštećenog maloljetnika Braiko Kruščić kazao je da su njegov brat i snaha zbog posla bili primorani da dijete tokom dana ostavljaju u vrtiću.

“S obzirom na to da živimo u Brezoviku, gdje nema vrtića, brat i snaha su se odlučili da dijete ostavljaju u predškolskoj jedinici Proljeće, gdje je dječak boravio tokom sedmice od osam do 16 časova. Kada je moj brat minulog petka došao da uzme dijete iz vrtića, jedna od vaspitačica mu je kazala da ih je mališan tog dana baš namučio. Upitao ju je štaje povod za takvu konstataciju, a ona mu je rekla da je dječak pao i udario u vrata, dok je druga kazala da se udario o krevetac”, ispričao je on.

Dalje je naveo da je njegov brat primijetio podlive na oba obraza, pogotovu na desnom, gdje je djetetu bukvalno bio oslikan nečiji dlan.

Moja supruga i naša majka kazale su da slučaj treba prijaviti policiji, što smo i uradili. Njih dvije i snaha su po izlasku iz zgrade policije sa djetetom produžile u dječiji dispanzer, gdje nijesu mogle da dobiju bilo kakav nalaz. Skandalozno je i to da smo tek u 16 časova saznali da je dijete povrijeđeno, iako su u vrtiću kazali da je, navodno, palo u 12 časova i 50 minuta”, ispričao je Branko.

On je najavio da će uz pomoć advokata Save Kostića pokušati da otkriju šta se zaista dogodilo sa djetetom.

Direktorica vrtića „Dragan Kovačević” Radmila Backović kaže da će istražni organi utvrditi šta se zaista dogodilo.

“Najvažnije je da je dijete dobro. Čekamo da institucije daju svoj sud jer se porodica obratila bolnici i MUP-u. Koliko mi je poznato, saslušane su tri vaspitačice koje rade u vaspitnoj jedinici Proljeće, kao i medicinska sestra. Čekamo da se tužilac izjasni, a svako ko se ogriješio o radne obaveze, snosiće odgovarajuće posledice”, kazala je Backović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply