Šta tate misle o svojim partnerkama nakon porođaja?

tata i bebaNovorođena beba donosi potpuno novi stil života, a novopečenim mamama se tate moraju prilagoditi. Treba im vremena da se naviknu.

Većina očeva nastoji da nakon porođaja partnerke bude od pomoći, ali se i njima dešavaju značajne promjene.

Ne znamo da li su tačne ili ne ali smo naišli na nekoliko infomacija za koje se kaže da bi očevi htjeli da mame znaju o tome kako se oni sjećaju.

Nedostaje mu partnerka i njena pažnja 

Mnogi očevi će pomoći oko bebe kako najbolje znaju i umiju. Međutim, u kratkotrajnim trenucima opuštanja nedostaje im zagrljaj partnerke. Njima je to određeni znak zahvalnosti. Neki požele opet malo vremena da provedu nasamo sa svojom partnerkom, bilo da je to samo odlazak u bioskop. Očevima se katkad čini da svu energiju i vrijeme uzima beba, a da je njihov odnos s partnerkom pao u drugi plan.

Zista misle da ste najbolja mama na svijetu 

Nekim muškarcima je već i sama činjenica da je njegova partnerka rodila njihovo dijete, fascinantna. Pojedini nemaju živaca za sve dječje smicalice, kao ni za ono malo vremena koje zbog posla provode s djecom. Međutim, kada shvate koliko njegova partnerka ima strpljenja, volje i živaca da podnosi to po cjeli dan i sam bude motivisan da se odnosi prema djeci poput nje.

I tatama je potreban odmor 

Ponekad tati treba predah od priča poput “danas je dijete napravilo ovo ili ono” čim se vrati s posla. Nedostaje mu da ga partnerka pita kako je on proveo dan i time mu pokaže kako joj je još bitan u životu.

Ne mora sve da bude savršeno 

Očevi misle kako se neće svijet srušiti ako jedno veče dijete preskoči kupanje. Umjesto toga radije bi to jedno veče iskoristio za razgovor i druženje s vama. Ne vide ništa loše u tome da pokušate da se opustite.

Smatraju da ste seksi 

Možda ste im čak još i privlačnije nakon porođaja. Premda žene o svom izgledu nakon porođaja najčešće nemaju baš dobro mišljenje, njihovi muškarci ih gledaju drugim očima. Neki su oduševljeni time što njihova žena postiže sve brinući se o njemu, djetetu, kući, poslu…

Izvor: B92

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply