Šta misle roditelji o izgledu svog novorđenčeta?

novorodjenceRijetko ko će to priznati, ali nova studija pokazuje da petina roditelja misli kako im je beba na rođenju ružna.

Daleko od one tvrdnje kako su roditelji odmah zaljubljeni u svoje novorođenče, nova studija kaže kako čak 18 odsto njih misli da im je novorođenče ružno, ali čak 82 odsto ispitanika zaista vjeruje da je njihova beba bila najlepša na svijetu.

Od hiljadu ispitanika koji su učestvovali u anketi 18 odsto njih reklo je da im se beba činila ružnom, a od toga je samo osam odsto je taj osjećaj moglo podijeliti s ostalim ljudima. Parovi su o tome razgovarali međusobno, ali su tu tajnu uglavnom zadržali za sebe.

“Izgleda da svi misle kako je njihova beba najljepša na svijetu pa onda postoji pritisak da mora da bude tako iako ponekad nije”, otkrio je jedan od ispitanika za Dejli Mejl.

Drugi roditelj je dodao da su s prvom ćerkom imali osećaj da je najlepša na svijetu jer su bili mladi i prepuni očekivanja, a kada su dobili drugu djevojčicu, bili su mnogo objektivniji i svjesni da se ne radi o najljepšoj bebi na svijetu.

Roditelji, izgleda, osjećaju pritisak da novorođenče mora da im bude lijepo, ali ako nije tako, to ne znači da ga ne vole dovoljno.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply