Savjeti poznatih o vaspitavanju djece

porodica3Pročitajte pet savjeta poznatih roditelja…Prva dama SAD-a, Mišel Obama savjetuje da jedete zajedno sa svojom djecom, Kortni Koks kaže sa slušate svoje dijete, dok glumica Ali Ventvort tvrdi da morate djeci stopostotno da se posvetite.

Vježbajte s djecom

“Najbolji način da ih naučite da zavole vežbanje i rekreaciju jee da im budete primjer. Moja djeca znaju da, ako ne pada kiša, idemo van kuće. Organizujemo ‘Oz Olimpijske igre’, postavljam im prepreke trčimo po kući. Dajem im teške izazove, kako bi se ponekad spotakli i naučili da se podignu”, kaže doktor Mehmet Oz.

Večerajte zajedno

Porodične večere su gotovo institucionalizovane u Bijeloj kući. Šta god da se dešava, sve staje u 18:30 kada je vrijeme za večeru. Čak se i predsjednik trudi da svoje obaveze uskladi i stigne kući na vrijeme za večeru. “Te večere kostimo kako bismo se povezali s našim ćerkama, razgovarali i proveli kvalitetno vrijeme zajedno. Primijetili smo da, kada smo uključeni u razgovor, djevojčice ne jedu brzo i halapljivo”, kaže Mišel Obama.

Ne osuđujte ih

“Moj cilj je da uvijek saslušam ćerku i pokušam da vaspitam i učim, a da je pritom ne posramim”, kaže glumica Kortni Koks.

Proveravajte sastojke ishrane

“Ponekad ne obraćamo pažnju na hranu koju nosimo kući, već pretpostavljamo da određenim prodavnicama možemo vjerovati. Ni ne razmišljamo o tome koliko kancerogenih stvari ima u deterdžentu, ili koliko opasnih sastojaka ima u soku. Trebalo bi više pažnje da posvećujemo tome i tako zaštitimo našu djecu”, kaže Džesika Alba inače osnivačica kompanije za dostavu eco friendly netoksičnih proizvoda za bebe.

Kad ste kod kuće, isključite se

“Isključite računar, mobilni telefon, tablet… sve! Djeca osjete kada im se 100 odsto posvetite i cijene to. Budite prisutni u njihovom životu”, kaže glumica Ali Ventvort.

Izvor: Tportal

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply