Zabava na plaži, a da nije kupanje

igranje na plaziOsim svakodnevnog kupanja, što djeci predstavlja odličnu zabavu ljeti na moru, postoji još mnogo načina zabave u hladu. Na plažu, osim raznih igračaka na naduvavanje, možete ponijeti i bojice, flomastere, ljepilo. Ne možete ni zamisliti koliko se toga može na plaži praviti  od kamenčića…

Djeci će biti zabavno za početak prikupljati razne neobične oblike kamenčića i školjkica. Kombinovanjem raznih oblika mogu nastati prava umjetnička dijela. Možete izrađivati brodiće, jedrilice i bojati ih raznim bojama, što veselije. Možete praviti mornare, crtati im oči, bojati im uniformu u prave mornarske boje.

Ako se kupate na pješćanoj plaži, nikako nemojte zaboraviti praviti dvorce od pijeska, razne tunele i mostove. Djeci ćete boravak na plaži učiniti još zanimljivijim i zabavnijim, a vi ćete se vratiti u djetinjstvo i igrati u pijesku. Predlažite im zahtjevne skulpture od pijeska kako bi imali što veći izazov i kako bi se što duže zabavljali.

Organizujte razne takmičarske porodične igre. Na primjer, ko će prenijeti više mora u kašičici do kantice,ko će prenijeti više vode u kantici bez pomoći ruku. Nosite kanticu zubima i pazite da vam se voda ne prolije iz nje, a pritom budite brzi. Bodrite jedni druge, navijajte i puno se smijte. Vidjećete koliko vam zabavno može biti kada igrate igru.

Napravite sami svoje razglednice. Neka djeca crtaju, pišu po raznim kartončićima, neka ostavljaju otiske kamenčića i školjkica, a vi samo napišite tačne adrese i zalijepite markicu.

Ljeto na moru je vrijeme godišnjih odmora, vrijeme kada više vremena možete provoditi sa svojom djecom. Iskoristite ga maksimalno i igrajte se kao kad ste i sami bili djeca. Uz odličnu zabavu, priuštićete djeci nezaboravan godišnji odmor.

Izvor: Magazin.hr

Leave a Reply