Sjutra prve Surfuj Pametno radionice za djecu

surfuj pametnoTelenor će sjutra organizovati dvije radionice na temu sigurnog Interneta i pravilne upotrebe računara i Interneta, u saradnji sa udruženjem Roditelji i prvom generacijom ambasadora sigurnog Interneta.

Polaznici radionice biće djeca zaposlenih u Telenoru i članova udruženje Roditelji, uzrasta 9 do 14 godina. Po modelu ovih radionica biće rađene i radionice u 25 osnovnih škola koje učestvuju u projektu.

Naredna aktivnost ovog Telenorovog projekta je druga trening radionica za novu generaciju ambasadora sigurnog Interneta, i to u prvoj polovini februara. Na ovoj trening radionici okupiće se ambasadori sigurnog Interneta prve i druge generacije, njih 60, kako bi podijelili iskustva i pripremili sa za tromjesječni proces vršnjačke edukacije koji će uslijediti odmah nakon trening radionice.

Cilj ovog jedinstvenog projekta na temu sigurnog Internet je pružanje edukacije i vještina crnogorskoj djeci, njihovim roditeljima i nastavnicima kako bi Internet za njih bio pozitivno iskustvo uz istovremeno jačanje osjećaja sigurnosti u digitalnom okruženju.

Telenorov projekat  „Spajamo generacije“ koji je uspješno realizovan u prvoj polovini ove godine, nastavljen je u septembru i to pod sloganom „Osvoji Internet, surfuj pametno!“.

Telenor ovaj projekat realizuje uz podršku Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i Ministarstve prosvjete, a u saradnji sa Udruženjem Roditelji.

Informacije o projektu je moguće pratiti i na društvenim mrežama Facebook i Twitter, na adresama: www.facebook.com/SurfujPametno i https://twitter.com/SurfujPametno. Zvanični hashtag projekta je #SurfujPametno.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply