Volvox donirao pijesak za igralište

Vrtić Zvončić u Maslinama, koji pripada javnoj predškolskoj ustanovi dobio je od kompanije Volvox 10 kubika pijeska za igralište za djecu.

Volvox se uključio na taj način u akciju Zajedno, jer djeca zaslužuju najbolje, u kojoj, između ostalog,  firme doniraju i pomažu javnim predškolskim ustanovama u Podgorici.

Javnoj predškolskoj ustanovi „Đina Vrbica“ do sada su pomogle kompanije Donator, osiguravajuća kuća Uniqa, „Klikovac doo“,Globex, Digit Montenegro i Čikom, koji su su donirale igračke, televizor, DVD, tepih,  računar, štampač, multifunkcionalne aparate za kopiranje, štampanje i fax, sredstva za higijenu, lopte, sveske i olovke. Među donatorima u ovoj akciji je i kompanija Daily press koja besplatno na portalu www.vijesti.me reklamira peticiju kojom se traži hitna gradnja novih vrtića ili dogradnja postojećih.

Udruženje Roditelji je pokrenulo inicijativu Zajedno, jer djeca zaslužuju najbolje u okviru koje realizujemo nekoliko vrsta aktivnosti od animiranja kompanija da doniraju vrtićima do zahtijevanja rješavanja problema prebukiranosti, pokretanja peticije kojom se od Ministarstva prosvjete traži da hitno izgradi nove objekte ili dogradi postojeće….

Do sada je udruženje Roditelji uspostavilo saradnju sa upravama javnih predškoslkih ustanova u Podgorici „Đina Vrbica“ i „Ljubica Popović“ (od nedavno), a narednih dana to planira da uradi i sa ostalima koje se nalaze u opštinama u kojima problem prebukiranosti postoji, kao što je Bar.

Sve zainteresovane kompanije koje imaju mogućnost i prepoznaju značaj korporativne društvene odgovornosti mogu da se obrate udruženju i portalu Roditelji putem mail adrese [email protected]  nakon čega će im biti dostavljen spisak neophodnih stvari koje su pripremile JPU „Đina Vrbica“ i „Ljubica Popović“. Zainteresovane kompanije sa spiska mogu izabrati ono šta su u mogućnosti da doniraju, i nakon što obezbijede, donaciju uruče vrtićima.

Udruženje Roditelji posebno poziva kompanije koje se nalaze u blizini vrtića ove dvije javne predškolske ustanove jer vjeruje da će one sigurno prepoznati važnost djelovanja i podrške u okviru lokalne, ali i šire društvene zajednice.

Portal i udruženje pozivaju i roditelje djece koja borave ili će tek boraviti u vrtićima da pomognu adaptaciju, tako što će svojom kreativnošću, dobrom voljom i slobodnim vremenom učestvovati u opremanju i oplemenjivanju prostorija.

Problem prebukiranosti osnovni je problem sa kojim se suočavaju vrtići javnih predškolskih ustanova u Podgorici, Baru, Budvi, Tivrtu…, zbog čega je udruženje Roditelji tražilo na nekoliko načina od Ministarstva prosvjete i sporta da počne da ga rješava.

 

Leave a Reply