Produženi boravak samo u nekim školama

Produženi boravak za učenike prvih razreda ove školske godine organizovan je samo u pojedinim osnovnim školama u Podgorici.

Prvaci, nakon završene nastave, roditelje mogu čekati u prostorijama namijenjenim za produženi boravak, a obezbijeđen im je doručak i ručak.

Osnovna škola “Sutjeska” jedna je od malobrojnih podgoričkih škola koja je ove školske godine organizovala  produženi boravak za osnovce. Kako su kazali iz te škole, više od 50 odsto učenika prvog razreda koristi uslugu produženog boravka.

“U OŠ “Sutjeska” postoje dvije vrste produženog boravka. Jutarnja od pola sedam do 11 i 15 časova, i popodnevna, od pola tri do 18 časova. Djeca imaju obezbijeđene obroke za doručak i ručak i više od 50 djece koristi usluge jutarnjeg produženog boravka”, saopšteno je iz te osnovne škole.

Ipak, u glavnom gradu je više škola koje nemaju produženi boravak, većinom zbog slabog interesovanja roditelja. Osnovna škola “Savo Pejanović” nema produženi boravak za osnovce, kao ni OŠ “Radojica Perović”.

“Školske 2012/13. nije bilo puno zainteresovanih roditelja za takvu vrstu nastave. Ukoliko bude bilo potrebe za ovakvim oblikom organizovanog rada sa učenicima prije ili poslije redovne nastave, škola će uskladiti raspoložive resurse i prostorne uslove sa željama roditelja”, kazali su nadležni iz OŠ “Radojica Perović”.

Zbog nedostatka raspoloživog prostora u kojem bi djeca boravila nakon nastave, produženog boravka nema ni u OŠ “Pavle Rovinski”.

“Naša škola je predviđena za 900 učenika, a mi imamo 1.500, tako da jednostavno nemamo dovoljno prostora za to”, rekli su iz te škole.

Izvor: Dnevne novine

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply