Prve donacije za vrtiće od kompanija Digit i Klikovac

Inicijativa udruženja Roditelji Zajedno, jer djeca zaslužuju najbolje, koja između ostalog treba da izazove poboljšanje uslova u državnim vrtićima ali i animira kompanije i roditelje da pomognu javnim predškolskim ustanovama, i zvanično je počela donacijama kompanija Digit Montenegro i Klikovac JPU „Đina Vrbica“.

Predstavnici Digita uručili su upravi javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“ multifunkcionalni aparat za kopiranje, štampanje i fax, a od kompanije Klikovac doo su dobili sredstva za higijenu, lopte, sveske i olovke.

JPU „Đina Vrbica“ je nedavno počela saradnju sa udruženjem Roditelji, koje će isti model ponuditi i javnim predškolskim ustanovama u ostalim gradovima Crne Gore u kojima je problem prebukiranosti prisutan.  Zbog ograničenih finansijskih sredstava većini javnih predškolskih ustanova je potrebna podrška u obezbjeđivanju što boljiih uslova za djecu.

Sve zainteresovane kompanije koje imaju mogućnost i prepoznaju značaj korporativne društvene odgovornosti mogu da se obrate udruženju i portalu Roditelji putem mail adrese [email protected]  nakon čega će im biti dostavljen spisak neophodnih stvari koji je, za sada, pripremila JPU „Đina Vrbica“. Zainteresovane kompanije sa spiska mogu izabrati ono šta su u mogućnosti da doniraju, i nakon što obezbijede, donaciju uruče JPU „Đina Vrbica“.

Udruženje Roditelji posebno poziva kompanije koje se nalaze u blizini vrtića JPU „Đina Vrbica“ jer vjeruje da će one sigurno prepoznati važnost djelovanja i podrške u okviru lokalne, ali i šire društvene zajednice. Poziv će biti upućen i  ostalim kompanijama koje djeluju na teritoriji Podgorice i Crne Gore.

Portal i udruženje pozivaju i roditelje djece koja borave ili će tek boraviti u vrtićima da pomognu adaptaciju, tako što će svojom kreativnošću, dobrom voljom i slobodnim vremenom učestvovati u opremanju i oplemenjivanju prostorija.

Problem prebukiranosti osnovni je problem sa kojim se suočavaju vrtići javnih predškolskih ustanova u Podgorici, Baru, Budvi, Tivrtu…, zbog čega je udruženje Roditelji tražilo od Ministarstva prosvjete i sporta da počne da ga rješava

Comments

  1. macence

    bice, bice, samo da se svi potrude bilo bi mnoogo vise … neko malo para, neko dobru volju i eto nama uspjeha i srece za nasu djecicu

Leave a Reply