Zajedno, jer djeca zaslužuju najbolje

Udruženje Roditelji i portal Roditelji.me pozivaju kompanije da pomognu adaptaciju privremenih, novih prostorija za boravak djece, koje će javna predškolska ustanova „Đina Vrbica“ iz Podgorice iznajmiti kako bi pokušala da umanji problem prebukiranosti.

Zbog ograničenih finansijskih sredstava svim javnim predškolskim ustanovama je potrebna podrška, zbog čega se ovaj poziv odnosi na sve, ali za sada prvenstveno na JPU „Đina Vrbica“, čija uprava se sastala sa prestavnicima udruženja Roditelji i razgovarala o mogućim vidovima saradnje.

Sve zainteresovane kompanije koje imaju mogućnost i prepoznaju značaj korporativne društvene odgovornosti mogu da se obrate udruženju i portalu Roditelji putem mail adrese [email protected].

Udruženje Roditelji će od danas početi da pojedinačno poziva kompanije i to prevashodno one koje se nalaze u blizini vrtića JPU „Đina Vrbica“ jer vjeruje da će one sigurno prepoznati važnost djelovanja i podrške u okviru lokalne, ali i šire društvene zajednice. Poziv će biti upućen i  ostalim kompanijama koje djeluju na teritoriji Podgorice i Crne Gore.

Portal Roditelji će kompanijama koje se opredijele da obezbijede donaciju JPU omogućiti mjesec dana besplatnog reklamiranja na svojim stranicama, a u narednom periodu, dok traje akcija, javno promovisati tu njihovu aktivnost.

Ujedno pozivamo i crnogorske medije da nam se pridruže kako bi akcija bila što uspješnija i kako bi poziv za doniranjem stigao do što većeg broja kompanija.

U Udruženju smatramo da i roditelji djece koja borave ili će tek boraviti u vrtićima mogu pomoći adaptaciju, tako što će svojom kreativnošću, dobrom voljom i slobodnim vremenom učestvovati u opremanju prostorija.

Problem prebukiranosti osnovni je problem sa kojim se suočavaju vrtići javnih predškolskih ustanova u Podgorici, zbog čega je udruženje Roditelji tražilo od Ministarstva prosvjete i sporta da počne da ga rješava što prije, kako bi djeca koja borave u vrtićima imala adekvatne uslove. Jedno od prihvaćenih rješenja, sa čijom pripremom i realizacijom se već krenulo, je upravo akcija iznajmljivanja i opremanja privremenih prostorija do gradnje novih kapaciteta, koju na ovaj način želimo da ispromovišemo i pomognemo.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Mogli bi se zaloziti isto tako da se izgradi vrtic u Zagoricu jer to je jedino naselje koje nema vrtic a slozicemo se svi da tako velikom naselju vrtic je neophodan !

Leave a Reply