Tečna kreda

PIŠE: Ana Vujnović, članica udruženja Roditelji

Prava zabava za ljetnje dane! Slikanje po betonu, pa još četkicom i bojom.Da napravite ovu tečnu kredu treba vam jedino kukuruzni skrob, tj. gustin,  koji razmutite sa vodom i dodate mu boju za kolače.

Kao posudice možete koristiti bilo koje plastične posudice ili ambalažu od krem sira, putera i slične pliće posude. Mada je možda najbolji izbor kalup za mafine, posebno ako imate neki stari sa kojim se djeca inače igraju.

U svaku pregradicu stavite po punu kašiku gustina i dodajte dvije ravne kašike vode i par kapi prehrambene boje. Dobro promješajte kašikom dok se gustin sasvim ne rastvori u vodi.

Za slikanje koristite veće četkice, prste, travke, šake, stopala :).Poslije nekog vremena gustin će spasti na dno, tako da s vremena na vrijeme boju u svakoj pregradici promiješajte do dna.

Ako vam ostane boje, možete je iskoristiti i sljedeći put kad se budete igrali tako što ćete samo dosuti malo vode i sve ponovo izmiješati. Kad budete htjeli posudu da operete nikako ne spirajte u slivnik, već pustite da voda ispari, a zatim gustin jednostavno istresite u kantu.

I ne brinite, boja se lako spira vodom i sa betona, i sa kože i sa odjeće.

Uživajte!

http://mamenakafepauzi.blogspot.com

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply