Prva radionica o značaju igre i igračaka

Škola roditeljstva, projekat udruženja Roditelji, počinje danas radionicom o značaju igre i igračkama kao alatu za izgradnju dječjeg svijeta.

Radionica će biti održavane u prostorijama nevladine organizacije Motiv koja je partner udruženju Roditelji u ovom projektu, u ulici „Jovana Tomaševića“ br. 13 u Podgorici, od 18 sati. Odmah nakon rada u grupi, roditelji će imati priliku da individualno porazgovaraju sa psiholozima koji vode Školu roditeljstva i u savjetovalištu, premao zajednički definisanom rasporedu.

Radionice, koje će biti organizovane jednom sedmično do 6. juna, vodiće psihološkinja Lidija Mirković i psiholog saradanik Rajko Radunović.

Oni će sa roditeljima raditi na unaprjeđenju vještina u tematskim cjelinama:

1. Disciplina koja djeluje – nagrada ili kazna;

2. Voljeti svoju djecu – kako prenijeti takvu poruku;

3. Psihološki aspekti podučavanja vrijednostima na predškolskom uzrastu;

4. Interaktivne igre za stimulaciju razvoja;

5. Kako pripremiti dijete za polazak u školu;

6. Kako pripremiti dijete za polazak u vrtić;

7. Kako pomoći djetetu da razvije društvene vještine;

8. Dječji strahovi i šta sa njima

9. Dječje laži i kako sa njima;

Cilj Škole roditeljstva je unaprjeđenje kvaliteta odnosa roditelja/staratelja i djece u porodici.

Za projekat Škola roditeljstva udruženje Roditelji je dobilo finansijsku podršku kroz Program De facto jači koji realizuje Fond za aktivno građanstvo- fAKT, a finansira Evropska Unija, posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

Nakon završetka radionica i na osnovu njihovog sadržaja biće pripremljen i objavljen priručnik, koji će se štampati u tiražu od hiljadu primjeraka.

Očekujemo da će roditelji koji prođu kroz navedenih 10 radionica Škole roditeljstva biti u mogućnosti da se na pravi, i od stručnjaka savjetovan način, nose i suočavaju sa različitim situacijama koje roditeljstvo svakodnevno donosi. Imaće, takođe, i priliku da rade na rješavanju konkretnih problema i nedoumica u odnosima sa svojom djecom.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. majal

    Očekujemo i mi da ćemo se lakše suočiti sa našim malim čudovištima. Na kraju krajeva, vazda im možemo nabiti na nos -” ja sam išla u školu i to tako treba i tačka (ili uzvičnik bolje)!” 🙂
    Šalu na stranu, baš se radujem ovoj školici, sigurna sam da ćemo uspjeti šire da sagledamo cijelu sliku i da možda imamo više razumijevanja( a manje očekivanja) za našu djecu!

Leave a Reply