Danas radionica o kreativnom igranju za roditelje i djecu

Roditelji često nemaju vremena ali i dovoljno inspiracije i ideja da na kreativan i zabavan način, provedu vrijeme sa svojom djecom. Nekada su djeca gledajući i učestvujući u svakodnevnim poslovima učila od svojih roditelja i zbližavala se sa njima. Današnji način života roditelje sve češće stavlja van kuće, a djecu pred tv ili kompjuter, tako da je kvalitetno porodično vrijeme nešto za čim žude i roditelji i deca.

Da se kvalitetno može osmisliti zajedničko vrijeme na portalu Roditelji.me nas već duže uči Ana Vujnović, koja ima i svoju blog stranicu (mamenakafepauzi.blogspot.com) sa pregršt predloga i sugestija, a koje će podijeliti i sa posjetiocima Dječjeg proljećnog vikenda, i to u subotu 21. aprila u okviru posebne radionice od 17 do 18 i 30. Njoj će se kako u „učenju“ roditelja i djece, ali i u njihovom motivisanju pridružiti animator Žarko Stanišić. Dječji proljećni vikend će biti održan u šoping centru Delta, u Podgorici.

Učesnici radionice biće isključivo djeca i njihovi roditelji. Cilj radionice je da objasni roditeljima da nijesu potrebne skupe igračke niti velika ulaganja da bi se napravila aktivnost u kojoj će djeca uživati i usput nešto naučiti.

U okviru radionice će biti postavljeno nekoliko stolova, a za svakim će biti prezentovana neka od aktivnosti u kojoj će djeca moći da učestvuju, negdje samostalno, negde uz pomoć roditelja. Roditelji će u isto vrijeme dobiti savjete kako da pripreme tu ili neku sličnu aktivnost kod kuće.

Neke od aktivnosti koje će biti predstavljene su: pravljenje nakita od tjestenine obojene prehrambenih bojama, gde će roditeljima biti objašnjen postupak bojenja tjestenine; igra sa domaćim tijestom za igru, uz recept za pravljenje istog; pravljenje lutkica za prstiće od recikliranih materijala…

Ove i aktivnosti koje nije bilo moguće na licu mjesta prezentovati, biće propraćene slikovitim upustvom.

Ana i Žarko su članovi udruženja Roditelji, koje će se u okviru radionice predstaviti svim prisutnim i zainteresovanim roditeljima uz pomoć reklamnog i promotivnog materijala. Oni će moći i da ispune pristupnicu o članstvu ali i informišu o projektima i aktivnostima udruženja Roditelji i portala Roditelji.me.

Neprofitno, nestranačko i nezavisno udruženje Roditelji, osnovano je je 22. jula 2011. godine, u cilju promocije i poboljšanja prava roditelja i njihove djece u Crnoj Gori. Osnovni cilj udruženja Roditelji je ostvarivanje i unaprjeđivanje prava roditelja i njihove djece u Crnoj Gori, ali i uključivanje roditeljske zajednice u aktivno mijenjanje i uticanje na te procese.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply