Otvoren vrtić u Golubovcima

zvjezdani vrt

Photo: ND Vijesti

Vrtić u Golubovcima, nakon probijanja nekoliko rokova za izgradnju, danas je svečano otvoren, a već od sjutra će u njemu boraviti do 150 mališana iz Zete.

Djeci, koja su do sada u adaptiranoj zgradi Doma zdravlja, imala mogućnost poludnevnog boravka, u vrtiću Zvjezdani vrt, koji radi u sklopu JPU „Đina Vrbica“, biće omogućen cjelodnevni boravak “u uslovima koji zadovoljavaju savremene kriterijume za ugodan boravak najmlađih sugrađana”.

Vrtić se nalazi na 2.000 kvadrata prostora uz 4.000 kvadrata dvorišnog prostora. Podijeljen je u dva paviljona i ima tehnološki i tehnički blok.

Direktorica JPU “Đina Vrbica” Nataša Tomović je kazala da je vrtić urađen po najsavremenijim standardima, istakavši da će ovim vrtićem podići kvalitet života stanovnika ovog kraja na veći nivo.

“Trudićemo se da svojim radom opravdamo povjerenje, koje imamo, i da ovo bude vrt sreće, veselja, igre i pjesme”, kazala je Tomović.

Sofija Klikovac, koja je dugo radila sa najmlađima, kazala je da je ovo istorijski dan za predškolsko vaspitanje u Crnoj Gori.

Djeca iz svih vaspitnih jedinica JPU “Đina Vrbica” su priredila kulturno – zabavni program.

Predsjednik Gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić, koji je sa zamjenikom gradonačelnika Vladanom Vučelićem presjekao vrpcu, kazao je da nije jednostavno stajati ispred toliko iščekivanog i važnog objekta za sredinu kao što je Zeta.

“Svakako mi je zadovoljstvo što ste mi dodijelili tu čast da pred svečanost otvaranja prvi poželim najugodnije dane svakom mališanu koji će imati mogućnost da svoje prve korake naprave baš ovdje, sa željom da za svakog od njih to budu koraci ka uspješnom životnom putu”, kazao je Radonjić, prenose Vijesti.

Predsjednik GO Golubovci se zahvalio porodici Đuretić koja je poklonila parcelu od 7. 400 kvadrata na kome je izgrađen vrtić, kao i Glavnom gradu, koji je oslobodio investitora plaćanja naknade za komunalije, izgradio ulicu, vodovod i postavio rasvjetu.

Svečanosti je prisustvovao i ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović, i direktori gradskih preduzeća.

Otvaranje vrtića je ranije najavljivano za prvi septembar 2011. i 2012. godine, ali su oba puta probijani rokovi. Sljedeći probijeni rok je bio februar, pa mart ove godine.

Izgradnja novog vrtića u Golubovcima započeta je sredinom marta 2010. godine, a ugovorena vrijednost radova iznosil je oko 1,7 miliona eura.

Izvor: ND Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply