Počelo prikupljanje potpisa protiv povećanja PDV-a

PDVMreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), u saradnji sa nekoliko nevladinih organizacija, pokrenula je danas akciju prikupljanja potpisa građana protiv najavljenog povećanja poreza na dodatu vrijednost.

Predstavnici MANS-a uz pomoć potpisa žele da pozovu poslanike svih partija da odbiju uvođenje „poreza za Kombinat aluminijuma (KAP)“ i podnesu zajednički amandman na predlog Vlade, kojim će pokazati da im je interes građana iznad partijskih i ličnih.

Svi zainteresovani građani peticiju protiv povećanja PDV-a na 19 odsto mogu da potpišu na velikom broju punktova širom Crne Gore ali i online putem – http://www.ipetitions.com/petition/protiv–pdv/

Prikupljanje potpisa u Podgorici je organizovano na više lokacija -na Trgu Republike, u ulicama Slobode i Moskovskoj, u Gintašu, u Kliničkom cebntru Crne Gore, u Bulevaru „Svetog Petra Cetinjskog“, kod spomenika „Svetog Petra Cetinjskog“ i u centru Tuzi.

Prikupljanje potpisa biće organizovano i na gradskim trgovima u Nikšiću, Danilovgradu, na Cetinju, u Herceg Novom, Kolašinu, Mojkovcu i Bijelom Polju. U Tivtu će građani peticiju moći da potpišu na Trgu Magnolija, u Kotoru i Budvi ispred Starog grada, u Baru ispred robne kuće, u Ulcinju na Pristanu, u Beranama u glavnoj ulici, u Pljevljima ispred hotela Pljevlja, u Rožajama ispred Centra za kulturu i u Andrijevici kod hotela.

Akciju je podržao veliki broj sindikata i nevladinih organizacija, dok su podnošenje zajedničkog amandmana najavili poslanici opozicionih partija, ali i iz vladajuće koalicije.

„Mnogi poslanici opozicije, ali i iz vladajuće koalicije već su najavili da su spremni da potpišu zajednilki amandman kojim se traži zadržavanje postojeće stope PDV-a od 17 odsto. Taj amandman će biti podnijet u utorak, ukoliko predložene izmjene Zakona o PDV-u dobiju većinu dovoljnu da budu uvrštene u dnevni red“, objasnili su iz MANS-a.

Akciju su podržale nevladine oranizacije Sigurna ženska kuća, Grin houm /Green Home/, Ozon, Anima, Udruženje Roditelji i Mogul, kao i veliki broj sindikata iz čitave države.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply