Peticija za produženje porodiljskog odsustva

peticijaNa vladinom portalu Glas građana danas je aktivirana nova, trenutno jedina peticija, kojom se traži produženje porodiljskog odsustva za majke sa troje i više djece, sa sadašnjih godinu na dvije.

Građanka Jelena Vidić aktivirala je peticiju za koju mogu glasati svi punoljetni državljani Crne Gore ili stranci sa stalnim nastanjenjem u našoj zemlji na sajtu www.epeticije.gov.me

Ona traži da prilikom najavljenih imjena Zakona o radu bude razmotren produžetak porodiljskog odsustva za majkesa troje i više djece, na 24 mjeseca.

Predlaže da izmjenama budu obuhvaćene „žene koje u prvom porođaju rode troje ili više djece, u drugom porođaju dvoje ili više i žene koje se porađaju treći put, bez obzira da li pritom rode jedno ili više djece“.

Ako peticija u roku od 60 dana dobije podršku najmanje šest hiljada građana Ministarstvo rada i socijalnog staranja pretočiće je u formalnu inicijativu i podnijeti Vladi na razmatranje, nakon čega će ona odlučiti da li je prihvata ili ne.

Do sada su izglasane dvije peticije.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

    • aleksej

      Ja smatram da je ok jer je navedeno sa troje i vise djece,tako da vi nakon drugog porodjaja ostvarujete to pravo.A mi koje smo rodile po jedno na porodjaju,nakon treceg.Super je sto je ovo uopste neko i pokrenuo,trebali bismo svi da podrzimo 🙂

  1. Nasoj Vladi ne ide u prilog radjanje djece, na taj nacin samo raste nezaposlenost u CG… sto se glasanja tice, dugo im je da cekaju 18godina da ta djeca imaju pravo glasa, a do tada ce ovaj jadni narod dobro ogulit’, tako da taj predlog sigurno nece proc’.

Leave a Reply