Grad na papiru

PIŠE: Mama ANA

Provedite popodne sa svojim mališanima iscrtavajući mapu grada, parka, zoološkog vrta ili kuće, koju će kasnije koristiti za sate maštovite igre.

Sve što vam je potrebno je jedan veliki papir (najbolje bijeli hamer) ili čak nekoliko manjih papira spojenih ljepljivom trakom.

Sjedite sa svojim mališanima na pod. Pripremite papir i bojice. Dogovorite se kakvu mapu bi željeli da nacrtaju. Da li će to biti mapa grada ili možda kuće? Dječacima će se verovatno svidjeti mapa gradilišta, a djevojčicama parka ili šoping centra. I jedni i drugi će željeti mapu zoološkog vrta koji će kasnije naseliti figuricama životinja.

Pomozite im da iscrtaju puteve i ulice, ili osnove prostorija, ako se radi o mapi kuće. Zatim neka oni malo stariji sami docrtaju kuće, parkinge, benzinsku pumpu, aerodrom… ili namještaj u prostorijama. Za one mlađe ćete vi morati da odradite i ovaj dio posla. Ali, zato nek vam pomognu u bojenju i ukrašavanju.

Kad sve bude gotovo, neka igra počne. Naselite grad ljudima i automobilima, gradilište ispunite mašinama i nakim materijalom za gradnju, kuću ukućanima i namještajem, zoološki vrt životinjama…

Garantovani su sati zabave.

A, kad igra bude gotova, grad lijepo urolajte u tubu, i odložite do sljedećeg igranja.

http://mamenakafepauzi.blogspot.com

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply