A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
24/05/2015
2:51 pm
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 96
Member Since:
05/12/2014
sp_UserOfflineSmall Offline
901sp_Permalink sp_Print

Cao djevojke moje. Bila sam kod doktora i odlucio je da me pusti jos mjesec dana pa u julu da radimo. Tako da ce izgleda odmor i ljeto u tome da mi prodju. Ali sto je tu je. Hormoni su ok. Ja sam ok. Nadam se da ce biti sve dobro. Doktor je bas optimista. Nece me stavljati na kontraceptivne jer su hormoni ok. Eto. U svakom slucaju bice ovo jedno jako veselo ljeto :). Sve vas ljubim junakinje moje:*

25/05/2015
1:14 pm
sanja2411
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 133
Member Since:
23/06/2014
sp_UserOfflineSmall Offline
902sp_Permalink sp_Print

mjesecina, znam da ti je bio sok jer si ocekivala ali i mene je vrcao dok se sve nije skockalo i veruj mu

vasilisa, kakvo je stanje kod tebe

svetlana, drzimo palceve da sve prodje brzo

ostale zenske, sta radite???KissKissKiss

27/05/2015
11:38 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
903sp_Permalink sp_Print

kod mene su jajnici sad super,smanjili se skroz,dr.prati debljinu endometrijuma da bi ukljucila utrogestan,sve kao priprema za embriotransfer,a shvatila sam da njega planiraju uraditi posle sledećeg ciklusa,ali i tada ce se pratiti debljina endometrijuma i sve ostalo,tako da nadam se da ce sve biti u redu..

znam da me potpuno razumijete,da budem iskrena,pomalo su mi zivci napeti oko stalnog iscekivanja i provjeravanja svega i svacega,jer je bukvalno svaka faza postupka slozena dovoljno sama za sebe i nosi svoj rizik,tako da..kad bude,samo da bude u redu 🙂

sto vi radite zenske? sanja,kako je ostatak tvoje ekipe? 🙂 mjesecina,odlicno,najbolje je ono vrijeme koje oni odrede,ipak bolje znaju od nas ( ovo bodrim i tebe i sebe,kad se god nesto odlozi,a mi jedva iscekujemo ionako)

svetlana,ima li sta novo? milicice,raste li stomak?:) lubac za sve

ne znam da li vam se to desavalo,ali odjednom imam osjecaj da su svi oko mene trudni 🙁

pozdrav zenske,poljubac i javljajte se:)

27/05/2015
11:42 pm
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 96
Member Since:
05/12/2014
sp_UserOfflineSmall Offline
904sp_Permalink sp_Print

Vasilisa draga bravo. Polako ides ka cilju. Vrlo brzo ce da rastu bebice u tebi. Isto kao i ti vidim oko sebe samo trudnice. Svaki dan cujem za neku meni poznatu osobu da je na pitu beba. I valjda cu i ja uspjeti. 

Lakse mi je da prihvatim da ipak dr bolje zna. Ima razlog sto mi je pomjerio. A ja jedva cekam. Bas sam nestrpljivo strpljiva :). Valjda se i ova bakterija izlijecila. Necu vise vaditi bris dosta mi je svega. Sad do jula samo kuliram i odmaram. Sve vas ljubim drage moje. 

28/05/2015
4:39 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 258
Member Since:
28/09/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
905sp_Permalink sp_Print

Heeej cao zenskaci moji dragi!!! Ljubim Vas sve KissKissKissKissKissKissKissKissKissKiss

Vasilisa – BRAVO TI GA!!! Sad samo smireno cekaj dan transfera… budi strpljiva kao i mjesecina,ipak dr bolje zna.. znam kako vam je teze je to iscekivanje kad ce to biti,dani vam traju dugo,predugo…ali ipak nekad je bolje i malo sacekati pa kad se sve kockice sloze onda ce biti ono pravo – BICE BEBICA!!! LaughLaughLaugh Mislim da su meni rekli ili da sam negdje na netu citala za debljinu endometrijuma da ti je dobar ananas..pa eto ti da grickas.. LaughLaughLaugh

Hehehehe..ja sam mislila zbog toga sto sam ja trudna pa vise primjecujem trudnice sad,ali stvarno i meni se cini da ih sad ima bas dosta!!! I neka,tako treba!!! Da nam i vas dvije budete bebele.. LaughLaughLaugh Kao i sve druge drage zenice koje to zele!!!! 

Mi juce bili na pregled kod dr… pa jutros i ja neke briseve radila.. i tako.. sve je ok!! Samo tako da ostane do kraja!! Jedino,rekla mi je da mi je materica zavaljena kao i grlic,da nisko nosim trudnocu,pa da sto vise odmaram i ne naprezem se… pa ce se i to regulisati… 

Mjesecina… stvarno se trudi da uzivas i da se naodmaras do iduceg ciklusa,da se totalno opustis!!! Setkajte sto vise!!! 

Ljubimmmmmmm…. 

30/05/2015
11:49 am
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
906sp_Permalink sp_Print

Evo me sa novim pitanjima 🙂 da li mi treba,za konzilijum,moj ‘svjezi’ izvjestaj ginekoloskog ili ultrazvucnog pregleda,imam izvjestaje od 21og aprila,moja doktrorica je sad na odmoru,juce me jedva primili da mi daju uput za konzilijum…hvala vam…

31/05/2015
12:09 am
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 96
Member Since:
05/12/2014
sp_UserOfflineSmall Offline
907sp_Permalink sp_Print

Svetlana ne treba ti novi. Ja sam predala nalaz gin od prosle godine. Tako da mozes taj. Cak sam sev nalaze od proslog konzilijuma samo prepakovala i opet ponijela 🙂

31/05/2015
11:44 am
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
908sp_Permalink sp_Print

pozdrav zenske:) kako ste,uzivate li u ovim lijepim danima?

milicice,hvala na savjetu za ananas,jedem vec duze vremena,mada nema potrebe da zurim…embriotransfer tek posle ljeta..:( kraj avgusta,septembar eventualno..

kaze dr.da hoce da isprati kako reagujem,picu utrogestan tri nedelje u junu i tri u julu,pa prati cikluse i ponasanje endometrijuma posle toga..za sad joj djeluje u redu,ali da isprati ipak,vjerovatno zbog ove moje hiper,a i da se organizam odmori..

mozda mi je zaista i potrebno,nego nisam ni svjesna,kao ni sve mi vjerovatno..onda s jeseni ocekujem cvetice nazad 🙂 mozda bi mi bilo i naporno sve to po vrucini..svakako,kao sto rekosmo-strpljenje,oni ipak bolje znaju kad je pravo vrijeme..

lubac zenske,pozdrav i pisite:)

04/06/2015
10:22 am
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 96
Member Since:
05/12/2014
sp_UserOfflineSmall Offline
909sp_Permalink sp_Print

Drage moje cao,

kako ste svi, sto ima novo? Ja sam na poslu, polako da prodje jun pa u jul u nove pobjede (ako ne ostanem u medjuvremenu trudna). I to je moguce, a narocito jer me dr nije stavio na kontraceptivne piliule. 

Uglavnom, svaki dan isti, vec pocinje vrucina ali ljepse nego da nam kisa pada. Sve vas ljubim. Javite se pisite sto radite :*

12/06/2015
12:48 pm
ninvuj1412
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 8
Member Since:
19/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
910sp_Permalink sp_Print

Cao drage zenice….

 

Citam redovno vase postove, iako se ne oglasavam cesto, ali sam svim srcem uz vas… Anci, u svoj ovoj borbi treba biti jak, uporan i ne dozvoliti da klones…. Budi pozitivna, i doci ces do cilja, sigurna sam….

Za one koji se ne sjecaju da uputim malo u nasu situaciju: moj suprug ima problem sa azospermijom. Hormoni i ultrazvuk su mu bili ok, pa je u kodri predlozena bipsija. Biopsijom su nadjeni i zamrznuti spermici (samo 2 slamcice!!!-uzas) bez opisa kakvog su kvaliteta vec samo pise da su lose morfologije (nigdje ne pise da li ima ijedan zdravi ili nema niti ista slicno, a ako su svi lose morfologije nije mi jasno sto su ih zamrzavali, al ok). Sve je to meni bilo sumljivo pa sam provjerila u bg, gdje su mi rekli da je uzet mali broj uzoraka i da je neophodno uzeti jos. To isto nam je potvrdila i doktorica Motrenko. Ono sto je dobro u citavoj situaciji je da on ima kompletnu spermatogenezu.

Ja prvi put kad sam raadila kontrolne nalaze (prije nego sto smo saznali da je do njega problem) svi nalazi su mi bili u savrsenom redu, medjutim malo kasnije hormoni su mi malo varrirali, ali doktorica mi je rekla da je sve to od stresa, i da to nije neki problem. (inace redovno dobijam 27-28 dan).

Nijesam se oglasavala, jer ni mi nijesmo bili sigurni sta cemo i kako cemo, ali na kraju smo ipak odlucili se za doktoricu Motrenko. Moj suprug mora piti sad terapiju za poboljsavanje kvaliteta spermica (3 mjeseca), a onda cemo istovremeno raditi njemu punktaciju(azospermija) i meni ferilitizaciju (ako se to tako kaze :))… Rekla nam je a jesmo malo tezi slucaj, ali nista sto vec nijesu resavali….U taj postupak krecemo negdje od septembra-oktobra, al do tada ja bih da prikupim svu potrebnu dokumentaciju…. 

Posto je meni sve ovo novo i radim to prvi put, da li mozete da me malo uputite u taj postupak oko dookumentacije? Znam sta treba sve da prikupim, a onda mi izabrani ljekar daje uput za konzilijum, pa fond, jel tako? Koliko se odprilike ceka da se zakaze konzilijum a koliko u fond?

Da li bi mi nesto preporucile da ja mozda pijem kako bih ojacala svoj organizam i pripremila za ono sto mi sleduje? Neke cajeve ili nesto sl?

Hvala vam, i svima drzim palceve, pa ne nadam da cu i ja ubrzo se prikljuciti klubu mladih mama 🙂

Poz…..

14/06/2015
10:50 am
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 96
Member Since:
05/12/2014
sp_UserOfflineSmall Offline
911sp_Permalink sp_Print

Cao ninviuj. 

Borba jeste teska ali ja znam slucajeve kao sto je vas pa sad ljuljaju dvije bebe. Tako da vjeruj cvrsto.  

Ja sam imala 1 vto sad cu u julu drugu. Najprije povadis nalaze briseve vaginalne i hormone i uput od gin koji predlaze vto. Sve to zajedno sa spermogramom poneses na konzilijum. Oni konzilijum Zakazuju po par mjeseci unaprijed ali ja sam uhvatila vezu i bila prvog cetvrtka na konzilijum. Posle konzilijumasvoje i muzeve nalaze iskopiras i predas u fond zajedno sa izv sa konz. Ceka se mjesec mjesec ipo. Ja sam i tu malo pogurala pa je bilo brzo gotovo. Inace sam radila u kodri kod dr kopitovic a sad cu kod dr stanisica. 

Svu srecu ti zelim. Pisi i pitaj sto god te interesuje. 

14/06/2015
11:07 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
912sp_Permalink sp_Print

Caaaaooo zene 🙂 sta radite? Kako podnosite vrucinu? Moj konzilijum se blizi,jos samo 4 dana,kad sam zakazala mislila sam da ce mi ta dva mjeseca bas sporo proci,ali eto prolecelo je za cas 😉 u medjuvremenu sam zakazala histeroskopiju po drugi put,za 10ti jul,sad opet vadjenje nalaza za to snimanje….nadam se da necu dugo cekati odobrenje iz fonda,sta mislite?

18/06/2015
5:43 pm
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 96
Member Since:
05/12/2014
sp_UserOfflineSmall Offline
913sp_Permalink sp_Print

Svetlana cao, 

malo smo se ulijenile. Valjda je ljeto pa smo svi tamo ovamo. Fond resava predmete svake srijede. Ali ljeti mislim da ne rade. Sad ne znam kad im krecu odmori. Raspitaj malo i ako imas tamo nekog rijesice ti odmah. Inace se ceka oko mjesec mjesec ipo. Ja sam na programu za vto u julu. Ceakm sledecu da dobijem i krecem. Jedva cekam. Sve vas ljubim

19/06/2015
8:00 am
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
914sp_Permalink sp_Print

Juce sam sve zavrsila,konzilijum,Fond,bila do Ars i tamo mi rekli da ce to kod njih doci najkasnije do 5tog jula,tako da cu i ja brzo uci u program 🙂 

21/06/2015
1:29 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 258
Member Since:
28/09/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
915sp_Permalink sp_Print

Cao zenice moje drage!!! 

Jaoooo…divne vijesti!!! Znaci ovaj jul ce da bude srecan!!!LaughLaughLaughLaughZnam da ste nestrpljive… ali kad pocnete sa bocama vrijeme leti kao ludo!!! LaughLaughLaugh Zelim vam da ovaj put sve prodje bez imalo nervoze,i naravno rezultat da Vam bude pozitivan!!!  

Ninavuj… zelim i vama srecu i strpljenja.. ovo jeste tezak put,ali kad se stigne do najsladjeg cilja sve se zaboravi!!!! Samo budi hrabra i pozitivna… Bice sve u redu,vidjeces!!!

Kako su nam ostale drage zenice,kako provodite dane? 

Sanjice,kako momci? Trudnice drage,kako napredujete? 

Ljubim Vas sveee!!!! KissKissKissKissKissKissKissKissKissKissKiss

23/06/2015
8:54 am
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
916sp_Permalink sp_Print

Sto radite zenske,kupate li se ,odmarate,uzivate? 🙂

Ja sam ispila utrogestan dvije nedelje,trebalo je tri,ali posle dvije je poceo braonkasti iscjedak u vrijeme kad bih i inace dobila,dr.rekla da prekinem terapiju, tako da mi je skoro nedelju dana trajalo,kao i inace,ali samo braon,nista crveno..ne znam sta da mislim,znate li vi sta bi to moglo da bude,jeste li cule za nesto slicno? za nedelju dana idem kod dr.jer je trenutno odsutna,nadam se da je to u redu reakcija,mozda je zbog utrogestana..

Po poslednjim saznanjima,embriotransfer kraj avgusta-septembar,a ovo sa utrogestanom je neka priprema..(ja se stalno nadam da ce ipak nesto ranije,ali svakako sve je to blizu,nego smo sve u ovome nestrpljive 🙂   )

Svetlana,odlicno,brzo ce to kad je krenulo,sad ces na boce i onda sto kaze milicica,brzo ide..

Ninavuj,srecno,samo naprijed:)

Milicice,kako stomak,kad ti je termin,negdje u septembru je li? znas li kog je pola bebica,planiras li imena? :)mora da uzivas u slatkom iscekivanju 🙂

Mjesecina,blizi se,srecno u nove pobjede:) Sanja,kako tvoja ekipa,brckate li se negdje?:)

Ostale zenske,pisite,poljubac i pozdrav:)

23/06/2015
4:59 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 258
Member Since:
28/09/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
917sp_Permalink sp_Print

Cao Vasilisa… znam kako si nestrpljiva,jedva cekas da dodje kraj ljetu da odes po svoje cvjetice!!! Ali samo polagano,nek se organizam pripremi za njih najbolje sto moze… i onda ce biti pun pogodak!!! LaughLaugh Pa ja sam poslije transfera i mjesec nakon toga (znaci prva dva mjeseca trudnoce) imala braonkasti iscjedak onaj datum kad sam inace dobijala menstruaciju ranije. Ali bilo je samo po jedan dan! Toliko je trajalo oba puta cini mi se! Mislim da ti to nije strasno,samo hormoni malo lude,pa jajnici zbunjeni… ali ipak,doktori to bolje znaju od nas,tako da ti svakako konsultuj nekoga!

Jooooj… stomak mi cini mi se na oci raste…  tako je sladak… LaughLaugh sad shvatam da sta god da treba da prodjemo nije vazno samo da budu velike trbeee… Gurka nam se bebic skoro po citav dan,pa uzivamo kad stomak krene da jurca lijevo-desno!! LaughLaugh termin–hm,malo me zbunjuju sa ovim nedeljama pa sam morala priupitati kad sam bila na kontrolu. 13-og septembra ulazim u 9-ti mjesec,po papirima pise 13-ti oktobar da je termin. Valjda u tih mjesec dana moze kad god. Ja tako shvatih.. LaughLaugh Rekla nam je dr. dobijamo djecaka… LaughLaugh sad ime… jos uvijek ne mozemo da se odlucimo!!! mada,ima jos vremena…

Svaki dan trudnoce je stvarno lijep i poseban dozivljaj… tako da zenice moje drage budite strpljive i jedva cekamo da i vi budete sa veeelikim trbama!!! Ljubimo vas sve!!! KissKissKissKissKissKissKissKissKissKiss

25/06/2015
1:07 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
918sp_Permalink sp_Print

Caooo zenice…juce sam bila u Ars da mi dr pogleda nalazr i da se posavjetujem…dao nam je jos nekih nalaza da odradimo,viruse,baktrije i antitijela,da im se javim kad dobijem u avgustu,jer bi trebali od 15-20 avgusta da krenen sa stimulacijom…aj mu sad predocite sta prvo slijedi 🙂 da se pripremim psihicki 🙂

25/06/2015
5:00 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
919sp_Permalink sp_Print

Super svetlana,sa srecom,to ce brzo..sto se tice psihicke pripreme uzivaj ovo ljeto,iskupaj se,odmaraj i probaj da sto manje razmišljas..

A sto se tice tehnickih detalja,trebalo bi da krenu sa stimulacijom drugi dan avgustovskog ciklusa,injekcije se daju u stomak,ali ne bole,samo se opustis i to je za sekund, sesti dan od pocetka stimulacije se radi vaginalni ultrazvuk da se provjeri velicina folikula,a isti dan iz krvi vadis estradiol da se vidi kako reagujes na stimulaciju i normalno je da ti je povisen estradiol-to smatraju dobrom reakcijom. Injekcije ces primati svaki dan u isto vrijeme,to je u ars-u od 5 do 6 popodne,sem ako nesto ne izmijene,od nedelju do 12 dana,zavisi kako bude bilo potrebno. Prati se rast folikula i kad dostignu zeljenu velicinu daju ti stop injekciju,oko 36 sati posle toga se radi aspiracija. Kazu da moze i ovako,ali vecina radi sa anestezijom,pa zato moras odraditi krvnu sliku,urin,vrijeme krvarenja i koagulacije,poci kod interniste da ti da saglasnost za anesteziju,to je sve standardna procedura koju radis pred aspiraciju,oni ce ti dati papir sa uputstvima.Na dan aspiracije ne jedes oko osam sati prije procedure,kad dodjes tamo lijepo te uspavaju,nista ne osjecas,izvuku ti te loptice(suprug daje uzorak sperme taj dan),kad se probudis kazu ti koliko ih je,ili malo kasnije,za dva tri dana ti jave koliko se oplodilo i vracaju ih mami:) Ovo sam sve prosla u aprilu,izuzev zadnje faze,tj.vracanja,jer zbog hiperstimulacije nisu smjeli,tako da i ja to ocekujem u avgustu,septembru..Da se ne uplasis,normalno je ako ti posle aspiracije bude malo krvi u tragu na vesu,a i ne mora..meni je bila stimulacija gonalom f,kasnije cetrotide koje rezervises u apoteci(ne kupujes unaprijed,jedna je 50 e,a ne znas koliko ce ti trebati,prosjek je od dvije do cetiri),ako si iz pg,najjeftinije su ti u apoteci petanovic.Jedi dosta voca i povrca,onih zdravih sjemenki,indijski orah npr.ima dosta selena,ananas za pripremu endometrijuma,narandze.. 

25/06/2015
5:15 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
920sp_Permalink sp_Print

Ovo za ishranu su ti sve uopstene stvari koje bi trebale da uticu povoljno na organizam,a u ars-u ce ti dati uputstvo za sve sto rade,dobices plan na papiru..Reakcije su individualne,tako da ce ti sve biti odredjeno prema potrebama tvog organizma (da se ne cudis eventualnim odstupanjima od neceg sto procitas)..Odmaraj,odmaraj i opustaj se,pitaj sta te interesuje,nadam se da sam sve obuhvatila,ali svakako probaj da sto manje razmisljas..zelim ti puno srece i da s jeseni uzivamo u plodovima ovog truda:)

Milicice,super,znaci uzivas u trudnoci:)kako ces tek kad vidis svog djecaka:)moram te pitati,jesi li odlucivala ti ili oni u ars-u koliko ce ti embriona vratiti i jesu li ti vratili jedan ili vise? A ime ces smisliti, imas vremena a i toliko lijepih imena na raspolaganju:)

Ostale zenske,sta radite,odmarate li? poljubac i pozdrav:)

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
6 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…