U subotu Sunčane Igrarije: Pregršt sadržaja za djecu svih uzrasta

U subotu će, u podgoričkom šoping molu Big Fashion, biti organizovano dvanaesto izdanje razigrane dječije manifestacije Sunčane Igrarije. Kao što su mališani i roditelji navikli, organizatori su i ovog puta pripremili pregršt zanimljivih sadržaja za djecu svih uzrasta.

U okviru programa biće organizovano i 19. izdanje Sunčane Pampers puzijade, najpopularnijeg takmičenja za bebe. U puzanju će se nadmetati 96 beba. Takmičari će se takmičiti u grupama, u zavisnosti od uzrasta, a trke će biti organizovane u dva termina, od 10.30 i od 17.30 sati.

“Roditelji su i ovog puta pokazali veliko interesovanje za najslađe crnogorsko takmičenje, pa su sva takmičarska mjesta popunjena u srijedu, u nepunih sat vremena. Interesovanje je bilo toliko veliko da je ogroman broj poruka pristizao istovremeno pa smo, u dogovoru sa sponzorom, ovog puta dodali jednu takmičarsku grupu te će u takmičenju ovog puta učestvovati 96 beba. Pravila takmičenja su ista kao do sada: bebe će se nadmetati u puzanju na stazi dugoj tri metra. Sponzor takmičenja, Pampers, pripremio je poklone za sve učesnike, a mi smo pripremili diplome i zahvalnice za učešće. Aktuelni rekord puzijade iznosi 4 sekunde i 16 stotinki, a postavio ga je Bogdan Iković iz Podgorice, na puzijadi održanoj u septembru 2017. godine. Već dugo čekamo obaranje tog rekorda i nadamo se da će u subotu biti puno beba raspoloženih za brzo i spretno puzanje po stazi i da ćemo slaviti novi rekord“, kazala je Danijela Knežević iz agencije Memento.

Nakon prvog dijela puzijade, od 12 sati, u okviru zabavnog programa nastupiće mališani iz PPU Maša, PPU Internacionalni vrtić Maša, PPU Happy Kids i PPU Naše malo kraljevstvo, a nakon njihovih nastupa publika će imati priliku da uživa u mini koncertu plesnih šampiona iz Plesnog kluba Royal. Nakon plesa, od 12.50 časova na programu su Sportske Razigrarije sa dječijim animatorima Rent a party, u toku kojih će se mališani oprobati u raznim igrama i vježbati koncentraciju, pamćenje i koordinaciju pokreta.

U okviru kreativno-edukativnog dijela programa za mališane će biti organizovane različite radionice i aktivnosti. U terminu od 10 do 15 i od 17 do 20.30 h biće organizovane radionice: Trk po puding Moja Kravica, Kreativno senzorna radionica Happy Kids, Zdravo odrastanje uz radost i igru – Nutrino junior, dok će u terminu od 12 do 14 h gosti manifestacije biti mladi izviđači Odreda izviđača Stara Varoš koji će djeci predstaviti što sve mogu da nauče na časovima izviđaštva i predstaviti aktivnosti svog odreda.

Nakon drugog dijela takmičenja u puzanju, od 18.30 sati, mališani će uživati u mini koncertu Plesnog kluba Diva koji će se predstaviti sa plesačima predškolskog i školskog uzrasta, nagrađivanim na brojnim takmičenjima u našoj zemlji i u inostranstvu.

Na kraju programa proljećnog izdanja Sunčanih Igrarija, od 19 sati, biće organizovan tematski maskenbal Rascvjetana Maskarada.

“Tema maskenbala je Rascvjetavanje proljeća, a učestvovaće oko 50 djece. O najboljim maskama odlučivaće žiri u čijem sastavu će biti: Davor Dragojević, glumac i reditelj, osnivač Međunarodnog festivala lutkarstva, Jelena Doderović, direktorica područja marketinga i komunikacija IDEA Crna Gora, Marina Knežević, marketing menadžerka centra BIG Fashion Podgorica i animatori Rent a party. Žiri će proglasiti najbolje u kategorijama: najoriginalnija maska, najkreativnija maska, najveselija maska, najmlađi učesnik ili učesnica, a biće dodijeljena i specijalna nagrada žirija maski koja na njih ostavi poseban utisak tokom programa. Tokom maskenbala djecu će zabavljati animatori Rent a party. Prijatelji maskenbala su IDEA i Supermarketi Franca. Oni su pripremili poklone za sve učesnike, a najboljim maskama će uručiti vaučere za trgovinu u IDEA i Franca supermarketima“, objašnjava Knežević.

U okviru sajamskog dijela manifestacije predstaviće se: Pufies, NUK, Dr Pavlović, Libresse, Čilek dječije sobe, Leader Kids, Violeta, Lumpi, Dormeo emotivne sovice i Patelina junior.

Informacije o programu i učesnicima Sunčanih Igrarija dostupne su na Instagram profilu i Facebook stranici Dan Sunca. 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply