Dječak osumnjičen da je drugu maloljetnu osobu ucjenjivao eksplicitnom fotografijom

Maloljetnik, star 14 godina, osumnjičen je da je fotografiju druge maloljetne osobe iskoristio da napravi fotografiju eksplicitnog sadržaja. Nakon toga je tu maloljetnu osobu ucjenjivao putem društvene mreže. Protiv njega je, kako je saopšteno iz Uprave policije, podnijeta krivična prijava.

“Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala zaduženi za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti Podgorica, podnijeli su krivičnu prijavu protiv maloljetnika starog 14 godina zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba tuđeg snimka, fotografije, portreta, audio zapisa ili spisa sa seksualno eksplicitnim sadržajem”, navodi se u saopštenju policije.

“On je, kako se sumnja, krivično djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na način što je fotografije drugog maloljetnog oštećenog lica iskoristio da sačini fotografiju eksplicitnog sadržaja. Potom je tu maljetnu osobu ucjenjivao putem jedne društvene mreže”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply