Djevojčici mjesecima slao neprimjerene poruke, osuđen na dvije godine zatvora

Dvadesettrogodišnji M.P. iz Bijelog Polja osuđen je na dvije godine zatvora zbog krivičnog djela mamljenje djeteta u cilju vršenja krivičnih djela protiv polne slobode. Ovu odluku donio je sudija bjelopoljskog Osnovnog suda Radomir Kljajević. Nadležni tužilac je za okrivljenog u ovom slučaju, prema nezvaničnim informacijama, ranije tražio zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina.

Presudom Osnovnog suda ukinut je i pritvor ovom mladiću iz Bijelog Polja, ali mu je izrečena mjera nadzora koja podrazumijeva privremeno oduzimanje putne isprave i obavezu javljanja Odjeljenju bezbjednosti Bijelo Polje jednom u 15 dana.

Ovaj slučaj prijavljen je policiji u aprilu prošle godine, ali je tada osumnjičeni uspio da napusti zemlju, pa je uhapšen tek u avgustu prošle godine.

Prema navodima optužnice M.P. je krivično djelo koje mu se stavlja na teret učinio u periodu od februara do kraja aprila 2023. godine, kada je djevojčici preko društvenih mreža slao poruke neprimjerenog sadržaja. On je, kakom prenosi Dan, sa svog mobilnog telefona, preko jedne aplikacije, dogovarao susret sa oštećenom djevojčicom, koja je tada imala 14 godina, i upućivao joj neprimjerene riječi sa seksualnom konotacijom.

Mjere nadzora koje je Osnovni sud izrekao M.P.  mogu trajati do pravosnažno okončanog krivičnog postupka, s tim što će se na svaka dva mjeseca ispitati da li je primjena mjera još uvijek potrebna.

“Upozorava se okrivljeni da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši obaveze iz izrečenih mjera”, navodi se u rješenju sudije Kljajevića.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply