Isporuka lijeka Utrogestan očekuje se početkom aprila

Nova isporuka lijeka Utrogestan od 200 mg, koji ginekolozi najčešće propisuju pacijentkinjama prilikom održavanja rizičnih trudnoća, očekuje se u apotekama Montefarma početkom narednog mjeseca. 

Trudnice, koje su se ovih dana obratile našem portala, zanimalo je kada će ovaj lijek biti opet dostupan jer već neko vrijeme ne uspijevaju da ga pronađu, a od nedavno teško nalaze i Utrogestan od 100 mg.

Iz kompanije Montefarm su potvrdili da je Utrogestan (kaps.meka 200mg) deficitaran kod dobavljača, dok je u jačini od 100 mg još uvijek dostupan u manjim količinama, u pojedinim njihovim apotekama.

“S obzirom na to da Montefarm nije direktni uvoznik ljekova i medicinskih sredstava već nabavku vrši putem javnih postupaka u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, ovlašćeni uvoznik-dobavljač nas je obavijestio da očekuju novu isporuku početkom aprila mjeseca. Nakon što uvezene količine budu isporučene našem skladištu, istog dana počećemo distribuciju svim apotekama Montefarm”, kazali su iz Montefarma.

Podsjetili su da pored njihovih 56 apoteka, još preko 120 apoteka  koje su u privatnom vlasništvu imaju sklopljen ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje Crne Gore i u njima je takođe moguća realizacija recepata.

“Međutim, kada ovlašćeni uvoznik i distributer nemaju dovoljne količine na skladištu, nestašica lijeka nastaje na cijelom tržištu ljekova u našoj zemlji”, saopštili su iz Montefarma.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply