Lažne dojave o bombama i danas u hercegnovskim školama

Foto: RTHN

Na mail adrese hercegnovskih osnovnih škola “Dašo Pavičić” i “Milan Vuković” i srednje “Ivan Goran Kovačić” i danas su stigle dojave o postavljenim bombama, nakon čega su đaci i nastavno osoblje evakuisani iz školskih zgrada.  

“Sve tri prijave su bile lažne. U Srednjoj školi smo jutros prije početka redovne nastave pregledalii sve. Ostavili smo i obezbjeđenje. Međutim, kada su se đaci nakon višednevne online nastave vratili u klupe, opet je upravi stigao mejl da je postavljena eksplozivna naprava. Djeca i osoblje su odmah evakuisani. Uradili smo opet sve po protokolu, obavili kontrolu i utvrdili da je škola bezbjedna. Učenici su opet vraćeni u srednju školu, sada rade normalno“, kazao je rukovodilac Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, Slobodan Đokić.

Službenici policije su i dalje u toj školi, koja je najviše na udaru dojava o bombama. Međutim, osnovci iz škola na Toploj i Savini su, nakon evakuacije, vraćeni kućama.

Više od mjesec u Herceg Novom traje uzbunjivanje, prijetnje bombama, panika među djecom, angažovanje specijalnih timova iz Podgorice, uz konstantno djelovanje hercegnovske policije, te pokušaja da se nađe rješenje.

Izvor: Novski portal

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply