Zatvorske kazne za petoricu nasilnika

Optuženi za nasilje nad dvadesetogodišnjim Davidom Radusinovićem – Podgoričani Lazar Radulović i Matija Vlahović, osuđeni su na po godinu i dva mjeseca zatvora, a Obren Kovačević, Aleksa Grgović i Petar Božović na po godinu. Presuda im je izrečena jutros u podgoričkom Osnovnom sudu.

To je Vijestima saopštio pravni zastupnik Radusinovića, advokat Damir Lekić.

Toj petorki sudilo se zbog optužbi da su 3. marta 2023. godine, oko 22.30 sati, napali i pretukli Radusinovića jer je nosio majicu sa obilježjima Fudbalskog kluba “Crvene zvezda”.

Jedan od osuđenih – Radulović teretio se prošle godine i za nasilničko ponašanje u drugom slučaju, kada je pretučen jedan petnaestogodišnjak, a ista grupa mladića bila je i ranije poznata zbog nasilja nad maloljetnicima, o čemu su svjedočili i snimci objavljeni u medijima i na društvenim mrežama.

“Sudija je svu petoricu osudio na po osam mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja i isto toliko za nanošenje teških tjelesnih povreda, a onda je primjenio odmjeravanja jedinstvene kazne putem sticaja i odredio Raduloviću i Vlahoviću kazne od 14 mjeseci zatvora, a ostalima od po godinu. Istovremeno, Raduloviću i Vlahoviću produžio je pritvor”, kazao je Lekić za Vijesti.

Povodom drugog slučaja, u kojem je napadnut petnaestogodišnjak dok je sa drugaricama sjedio u krugu nekadašnje kasarne Morača, Iz Uprave policije saopšteno je da su identifikovali počinioca – Lazara Radulovića i da je protiv njega pokrenut krivični postupak zbog nasilničkog ponašanja.

“Policija je postupila po prijavi maloljetne osobe stare 15 godina, koja je pristupila u službene prostorije u prisustvu roditelja i navela da je 14. februara oko 19 časova fizički napadnuta od strane nekoliko lica u objektu bivše kasarne. On je tom prilikom zadobio povrede”, naveli su u februaru iz policije.

Tada je utvrđeno da je tinejdžera fizički napao Radulović, a u njegovom društvi, kao svjedoci tog događaja, bili su i Kovačević i Gregović.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply