Opština Bar donirala sredstva školama za nabavku sportskih rekvizita

Opština Bar donirala je sredstva u iznosu od skoro 6.000 eura barskim osnovnim i srednjim školama za kupovinu neophodnih sportskih rekvizita.

Novac je, kako je saopšteno, opredijeljen za devet osnovnih i tri srednje škole, a nabavkom nove opreme će se doprinijeti poboljšanju fizičke nastave i uslova rada, pri čemu će donacija najviše značiti učenicima u lakšem ovladavanju vještinama kroz školski sport, kao polazne tačke za razvoj barskog sporta uopšte.

“Ova inicijativa predstavlja nastavak aktivnosti Opštine Bar na polju pružanja doprinosa obrazovnim i vaspitnim institucijama u Baru kroz opredjeljivanje sredstava za poboljšanje školske infrastrukture i realizaciju obrazovnih programa. Podsjećanja radi, lokalna uprava je povodom početka školske 2023/2024. godine izdvojila namjenska budžetska sredstva u iznosu od 25.000 eura, čime su još jednom potvrđena njena nastojanja da bude pouzdan partner u cilju stvaranja što boljih uslova za rast i razvoj djece i mladih. Osim toga, u cilju efikasnijeg i olakšanog obrazovnog procesa, lokalna uprava već godinama obezbjeđuje besplatan prevoz za sve učenike barskih škola”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Navode da, iako to nije u njihovoj direktnoj nadležnosti, i u budućnosti će nastojati da pružaju podršku poboljšanju obrazovanja kao jednoj od najznačajnijih oblasti za sveukupan društveni razvoj„

Izvor: Primorski portal

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply