Učenici škole “Vasa Pavić” među najboljim harmonikašima svijeta

Učenici Umjetničke škole za muzike i balet “Vasa Pavić” među najboljim su mladim harmonikašima svijeta. Petar Balaban i Lazar Janjušević, učenici u klasi profesora Miroslava Ilića, ostvarili su, kako je saopšteno iz škole, nevjerovatne rezultate na svjetski priznatom takmičenju Trophée Mondial De L’accordéon.

U kategoriji Junior Classique, Petar Balaban osvojio je drugo, a Lazar Janjušević peto mjesto.

Ova kategorija obuhvata kompleksan program sastavljen od dvije etape, od kojih je prva etapa eliminatornog karaktera. Takmičenje Trophée Mondial De L’accordéon održava se od 1951. godine u organizaciji Confederation Mondiale de L’Accordeon (CMA) i jedno je od vodećih harmonikaških takmičenja.

“Njihov uspjeh je još značajniji jer je ovo prvi put da Crna Gora ima predstavnika u ovoj kategoriji, što je i veliki podsticaj za muzičko obrazovanje u našoj zemlji. Njihovi izvanredni rezultati pokazuju da talenti iz Crne Gore mogu biti među najboljima na svjetskoj sceni. Ponosni smo na izuzetan uspjeh naših učenika, uspjeh koji je donio veliku čast našoj školi i zemlji”, naveli su iz Umjetničke škole “Vasa Pavić”.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply