Pedijatri će ubuduće vikendom dežurati u Domu zdravlja u Bloku V

Rad izabranih doktora za odrasle i djecu u danima vikenda i praznika od sjutra će se za teritoriju opštine Podgorica obavljati isključivo na punktu Blok V, u dvije smjene – od 7 do 14 i od 14 do 21 sat, saopšteno je iz Doma zdravlja Glavnog grada.

Oni su obavijestili građane da će od sjutra 4. novembra u opštini Tuzi rad ljekara vikendom biti organizovan u tamošnjem Zdravstvenom objektu od 7 do 15 časova, a u istom periodu sa građanje iz Zete radiće i ljekari u ZO Golubovci.

“ Ova izmjena je donijeta u skladu sa novom odlukom o radnom vremenu u Domu zdravlja Glavnog grada. Ističemo da će osim izabranog doktora za odrasle i izabranog doktora za djecu u Bloku V za dane vikenda i praznika raditi i Centar za laboratorijsku dijagnostiku. Rad patronažne službe će se odvijati po ustaljenom rasporedu za dane vikenda i praznika od 7 do 19 časova”, naveli su iz Doma zdravlja Podgorica.

Iz te zdravstvene ustanove ističu da će organizovanjem rada na ovaj način omogućiti veći komfor pri pružanju usluga pacijetnima u akutnim stanjima, jer će se u istom objektu osim pregleda doktora moći odraditi i indikovana laboratorijska dijagnostika bez potrebe da pacijent ide iz punkta u punkt.

“Takođe navodimo i benefit blizine Urgentnog centra i Instituta za bolesti djece ovom objektu u slučajevima kada potrebe pacijenata za određenim zdravstvenim uslugama prevazilazi kapacitete naše ustanove”, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Podgorica.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply