Porodični karavan sa bogatim programom za djecu i roditelje u subotu stiže u Tivat i Kotor

Foto: B. Ivović

Porodični karavan će se, u subotu, 4. novembra, u svom proputovanju kroz Crnu Goru, zaustaviti u Kotoru i Tivtu. I u ovim primorskim opštinama biće organizovan sada već prepoznatljiv mini porodični događaj u kojem su do sada imali priliku da uživaju djeca i roditelji iz 18 crnogorskih gradova. Ekipa karavanskog tima i u Boku kotorsku donosi bogat kreativno- edukativni sadržaj za cijelu porodicu.

Dvosatni program sadrži različite tematske cjeline. Sadržaj za djecu podrazumijeva didaktičke i edukativne igre, takmičenja i animatorske aktivnosti. Program za roditelje ima informativni karakter, a realizuje se u saradnji sa pedijatrima lokalnih Domova zdravlja, kao i doktorima Instituta za javno zdravlje.

„Porodični karavan je obišao veći dio naše zemlje i postao prepoznatljiv po svom zabavnom i edukativnom karakteru. Ovom prilikom pozivamo sve roditelje i djecu predškolskog i mlađeg osnovnoškolskog uzrasta iz Tivta i Kotora da nam se pridruže i zabave se“.

Mini porodični događaj će u Tivtu biti organizovan u terminu od 11 do 13 sati, na Trgu Magnolije, dok će u Kotoru od 16 do 18 sati boraviti na lokaciji ispred Starog grada, kod kamenog kioska.

U slučaju loših vremenskih prilika događaj će biti održan u prostorijama Sportske dvorane Župa u Tivtu, odnosno na drugom spratu Shoping mall-u Kamelija u Kotoru.

Tokom dvosatnog karavanskog programa za djecu i roditelje se organizuju radionice i animatorske tačke, pa mališani imaju priliku da uposle prstiće kroz kreativno izražavanje, koristeći papir u boji, flomastere, makazice… Škola za intelektualni razvoj djece Eduko je zadužena za učenje kroz igru sa ciljem da se prikaže kako metodom fine motorike djeca razvijaju pažnju, koncentraciju, logiku, pri tom se kroz plasirani materijal upoznaju sa bojama, oblicima, životinjama, slovima, brojevima. Dio karavanskog tima čine i animatori Rent a party. Poseban kutak je opremljen didaktičkim kockama i Sova igračkama koje su posebno dizajnirane za mlađu djecu, u cilju razvoja spretnosti, logike, krupne i fine motorike.

Porodični karavan dio je projekta koji udruženje Roditelji realizuje u saradnji sa UNICEF-om, a uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Cilj aktivnosti koje se sprovode tokom Porodičnog karavana je uključivanje i osnaživanje lokalnih zajednica da obezbijede uslove neophodne za optimalan rast i razvoj djece. U toku obilazaka gradova realizuje se nekoliko različitih tematskih aktivnosti koje doprinose boljem informisanju roditelja o važnim temama koje se odnose na rast i razvoj djece kao što su dojenje, ishrana, vakcinacija, fizička aktivnost, značaj kontakta, igre i ograničavanja upotrebe tehnoloških sredstava koja nijesu namjenjena djeci.

Karavan je na točkovima svake subote, a do 25. novembra će obići sve gradove u Crnoj Gori.

Prošle sedmice karavan je posjetio Budvu i Cetinje:

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply