Milica žurila da stigne na svijet, porođaj kod kuće prošao bez problema

Foto: Vijesti iz Bijelog Polja

Djevojčica Milica, rođena prekjuče u svojoj kući u Bijelom Polju, danas će sa mamom Jovanom Drobnjak napustiti Opštu bolnicu. Iako je stigla na svijet iznenadivši sve, pa čak i svoju majku i prve trenutke života provela u porodičnom domu, danas se vraća sa ocjenom deset i zvaničnom potvrdom ljekara da je zdrava i da je porođaj, iako neuobičajen jer se dogodio van bolnice, i za nju i njenu majku protekao u najboljem redu.

Beba je rođena u 6.20 sati ujutro, toliko brzo da nije bilo vremena ni da mama stigne do obližnje bolnice, iako žive na svega pet minuta vožnje. I dok su njena braća, stara pet i tri godine spokojno spavala, a otac bio na poslu, da dođe na svijet pomogla joj je baka Biljana.

“Sve je prošlo odlično, dobro smo i zdravo, što je najvažnije. Upravo danas izlazimo iz bolnice, iako smo u nju ušle tek nakon porođaja”, priča Jovana.

Dvadesetčetvorogodišnja majka troje djece kaže da je porođaj krenuo iznenada i da se nije dešavalo ništa na osnovu čega bi mogla da procijeni da se bliži trenutak kada će upoznati svoju bebu.

Priznaje da je bila uzbuđena, ali ne i uplašena. Na samom porođaju imala je veliku pomoć svekrve Biljane, a jedina misao joj je bila da sve prođe kako treba sa bebom.   

Kada je MIlica rođena, pozvale su Hitnu pomoć, čiji su zaposleni takođe bili veoma iznenađeni. Stigli su ubrzo, pregledali mamu i bebu, ustanovili da je sve kako treba i prevezli ih u bjelopoljsku Opštu bolnicu, gdje su ih dočekali ljekari i ostalo medicinsko osoblje.

Milica je, nakon pregleda ljekara, dobila ocjenu deset. Teška je 3.150 grama, a dugačka 54 centimetra.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply