Stiže nam beba u subotu: Korisna predavanja i prezentacije za buduće roditelje, pokloni za posjetioce

Sjutra (subota, 7. oktobar) će u centralnom atrijumu centra BIG Fashion Podgorica biti organizovano jubilarno deseto izdanje Info dana o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, Stiže nam beba.

Događaj desetu godinu organizuje Udruženje Roditelji i njegovo socijalno preduzeće Kreativa lab, u partnerstvu sa Kliničkim centrom Crne Gore, Javnom zdravstvenom ustanovom Dom zdravlja Podgorica i centrom BIG fashion Podgorica.

Tokom programa na bini će se smjenjivati gosti Info dana, stručnjaci iz oblasti zdravlja i porodične edukacije i panelisti, a u okviru sajamskog dijela predstaviće se kompanije koje nude proizvode namijenjene trudnicama, porodiljama, bebama, ali i ostalim članovima porodice.

Svi učesnici predavanja i prezentacija, kao i predstavnici kompanija, biće na raspolaganju posjetiocima koji će tako imati priliku da iz prve ruke čuju stručne savjete i informišu se o temama vezanim za trudnoću, porođaj, dojenje i brigu o bebi i tako se na najbolji način pripreme za dolazak novog člana porodice.

Posjetioci Info dana imaće priliku da čuju korisne savjete, razmijene iskustva i nauče nešto novo, a sve u cilju što bolje pripreme za dolazak njihove bebe. U saradnji sa UNICEF-om i EU u toku programa će biti organizovani i paneli na teme dojenja i ranog razvoja, sa posebnim osvrtom na sistematske preglede i imunizaciju.  Organizatori će i ovog puta, u saradnji sa učesnicima, organizovati nagradnu igru za posjetioce koji budu prisustvovali predavanjima, a nagrade će biti proizvodi koji će im biti od pomoći kada beba stigne. Novina u programskom dijelu je mini takmičenje za tata-mate u okviru kojeg će buduće tate imati priliku da pokažu koliko su spretni u prepoznavanju neophodne opreme i proizvoda za njegu beba i da osvoje korisne poklone.

Tokom programa predavanja i prezentacije će održati: dr Željka Stevović, ginekološkinja JZU Dom zdravlja Podgorica, dr Ana Musić, ginekološkinja i Dara Vujović, glavna sestra u porodilištu, Klinički centar Crne Gore, Arina Bodina, instruktorka pilatesa, Plesni klub Sonrisa Podgorica, dr Marija Đurović, specijalista ginekologije i akušerstva, Klinički centar Crne Gore, Sanela Rastoder, patronažna sestra, JZU Dom zdravlja Podgorica, Milica Dukić, pedijatrijska sestra, Nevena Vujošević, vršnjačka savjetnica za dojenje udruženja Roditelji, dr Sonja Šofranac, specijalista pedijatrije – neonatolog, Klinički centar Crne Gore,  dr Rajka Pajović, pedijatrica, JZU Dom zdravlja Podgorica i dr Biljana Grbović, fizioterapeutkinja, JZU Dom zdravlja Podgorica. Na panelu o ulozi tate od prvog dana bebinog života panelisti će biti Marko Vukčević, muzičar i Nemanja Živaljević, novinar.

Tokom cijelog dana budućim mamama će biti na raspolaganju i tim Doma zdravlja Podgorica. U okviru njihovog prostora trudnice će imati mogućnost da izvrše mjerenje težine, kao i nivoa glukoze u krvi i krvnog pritiska.

Za buduće roditelje koji nijesu u mogućnosti da dođu na događaj organizator je, zahvaljujući podršci UNICRF-aa i EU, obezbijedio prenos uživo svih predavanja i prezentacija koji će biti dostupan na platformi YouTube.

Učesnici sajamskog dijela su: Amicus Pharma – Mustela, Sideral Forte, Glosarij – Tommee Tippee, BABÉ, WaterWipes, Neregelia – Nutrino, Sebamed, 4U Pharma, Farmont – To.To, Suavinex, Calgo MN – Pufies, Podravka – Lino, Mini Bambini, Osmi red – D – Medela, B.Well, Specchiasol, DFC, Zoi Cosmetics, S Press +  – Originalna Pavlovićeva masti Leader Kids.

Predstavnici ovih kompanija će posjetiocima predstaviti brojne proizvode koji su značajni i neophodni tokom trudnoće i priprema za dolazak bebe kao i tokom prvih mjeseci bebinog života.

Program Info dana počinje u 11 i traje do 20:30 sati.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply