Počela isporuka diazepam klizmi apotekama

Diazepam klizme, koje već mjesecima nijesu bile dostupne, danas će dobiti apoteke zdravstvene ustanove Montefarm u Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću, a sjutra će biti isporučene na jugu i sjeveru Crne Gore, saopšteno je iz Montefarma.

Ovaj lijek koristi se, između ostalog, i kao terapija kod febrilnih konvulzija. Preporuka ljekara je da roditelji, čija su djeca već imala konvulzije ili su u riziku zbog sklonosti visokim temperaturama, uvijek imaju u rezervi ovaj lijek, kako bi pravovremeno reagovali u slučaju potrebe. Prethodnih mjeseci, mnogi od njih koji nijesu mogli da lijek nabave u zemljama okruženja, strahovali su i apelovali na nadležne da ga obezbijede.

“Lijek diazepam klizme danas je isporučen skladištu Montefarma. Nakon prijema i neophodne kontrole isporuke odmah smo počeli sa distribucijom lijeka apotekama koje posluju u sastavu Montefarma. U toku dana biće dostavljen našim apotekama u opštinama Podgorica, Danilovgrad i Nikšić dok će svima ostalim u južnoj i sjevernoj regiji biti isporučen tokom sjutrašnjeg dana”, naveli su iz Montefarma.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply