Apel roditelja djece koja se liječe u Institutu u Igalu: Ne ostavljajte nas bez jedine sigurne stanice

Roditelji djece koja koriste usluge Institita “Dr Simo Milošević” uputili su apel premijeru Dritanu Abazoviću i ministru finansija Aleksandru Damjanović, tražeći od njih da učine sve što je u njihovoj moći i sačuvaju ovu ustanovu. Zamolili su ih da čuju vapaj roditelja djece koja koriste usluge Instituta i sačuvaju im jedinu nadu da svojoj djeci obezbijede kvalitetno liječenje i osiguraju bolji kvalitet života.

“Dok prolazimo hodnicima Instituta u koji vodimo našu djecu na tretmane bez kojih ne mogu i koje nemaju nigdje drugo u ovoj zemlji, susrijećemo požrtvovano osoblje – istrajne medicinske radnike koji nam ulivaju snagu da istrajemo i onda kada izgleda da je više nemamo. Ostaviti nas bez jedine sigurne stanice, znači ostaviti nas u potpunom očaju, a to vjerujemo ni jedna država ne želi nikome, a ne posebno djecu koja imaju neke zdravstvene poteškoće. Kažu da bolest može biti svačija, ali (shvatite) da je ona naša realnost – svih roditelja koji dane provode u Institutu opterećeni dijagnozama svoje djece, a uz to bespomoćno strahujući da li će imati više tu vrstu podrške”.”, navode roditelji djece koja koriste usluge Instituta u Igalu.

Ocjenjuju da za njih Institut predstavlja jedinu svijetlu tačku u našem zdravstvenom sistemu kada su djeca sa smetnjama u razvoju i problemima sa zdravljem u pitanju. Zato mole donosioce odluka da pokažu da istinski brinu, tako što će sačuvati Institut.

“Šta je vama naš Institut želimo da vidimo na osnovu konkretnih djela. U suprotnom, država neće biti majka već tiranin svojim građanima”, poručuju roditelji djece koja koriste usluge Instituta u Igalu.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply