Dječak nosio noževe u školu, protiv majke podnijeta prekršajna prijava

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su od učenika osnovne škole oduzeli više komada metalnih noževa i pirotehnička sredstva i protiv njegove majke V.M. (35), podnijeli prekršajnu prijavu, saopšteno je iz Uprave policije.

Budvanska policija je, kako su naveli, postupala na osnovu saznanja da dječak star 13 godina sa sobom u školu i zonu škole nosi nož.

“Policija je došla do fotografije na kojoj se vidi da taj dječak u prostorijama osnovne škole drži manji nož i predmet crne boje nalik na pištolj”, kazali su iz policije.

Nakon toga su preduzete radnje u objektu stanovanja dječaka i njegove majke i tom prilikom je pronađeno više komada metalnih noževa, plastični pištolj – igračka i plastična municija, kao i pirotehnička sredstva.

“Pronađeni predmeti privremeno su oduzeti, a o događaju su upoznati službenici Centra za socijalni rad radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, kao i državni tužilac koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”; naveli su iz policije.

Protiv V.M. je zbog propuštanja mjera roditeljskog nadzora podnijeta prekršajna prijava u skraćenom postupku shodno Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply